Cauta

Ce pot face in legatura cu lipsa poftei de mancare, la o fata de 1 an si 8 luni. Refuza mancarea gatita, asta ce ma face sa ii dau mancare fortat.

beatrice a intrebat pe 18.12.2012

Ce pot face in legatura cu lipsa poftei de mancare, la o fata de 1 an si 8 luni. Refuza mancarea gatita, asta ce ma face sa ii dau mancare fortat si lucru asta e rau, dar cel mai rau e ca isi face si rau, nu stiu. Ce sa ii fac pentru ca dulciuri si altele mananca, dar restul nu. Va rog dati-mi un sfat, pentru ca am fost si la medici si mi-au spus ca nu este nimic grav. O sa manance ea, mi-au spus! Dar nu pot sa o tin flamanda!

4 raspunsuri

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Nu ii mai da deloc dulciuri. Pe langa faptul ca acestea sunt hipercalorice, contin si tot felul de aditivi si amelioratori de gust. Ca sa o faci sa manance mancare gatita cred ca trebuie sa o lasi sa simta foamea. Parintii mei asa procedau: "Nu mananci? Bine! Dar nu stau toata ziua dupa tine." Stiam ca nu trebuie sa facem nazuri.

beatrice
a raspuns acum 7 ani

Iti multumesc mult pentru sfat. Astazi a mancat o banana si un crastonel de ciorbita si aia cu mofturi si plansete la inceput, dar dupa a mancat, nici lapte nu mai vrea, ia o gura si gata, de acu voi vedea maine, trebuie ea sa-mi manance, daca nu voi continua asa, off of.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Din punctul ei de vedere a devenit o joaca faptul ca te refuza (un soi de ritual al zilei). Incearca sa fi ferma, dar nu o mai forta ca nu are rost. Incearca sa iti pastrezi calmul. Eu in locul tau nu as mai introduce o perioada dulciuri in casa. Iar pe cele existente le-as ascunde, si nu i-as da indiferent cat de tare s-ar "zvarcolii". Poate nu ar strica sa o implici in preparatul mancarii, o sa fie mult mai deschisa sa o manance daca a participat si ea.

beatrice
a raspuns acum 7 ani

Posibil, pai nici nu ii voi mai da nimic niciun biscuite nimic, doar fructe. In caz de nu va manca, mancare gatita! Daca nu ma voi duce la alt medic pediatru si voi vedea ce e facut, calmul il am, dar ma ingrijoreaza faptul ca la varsta ei nu mananca cum mananca alti copilasi.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/