Cauta

Dureri de burta la bebe de 7 luni.Ce analize ar mai trebui facute si ce trebuie sa fac?

Cicu adriana a intrebat pe 16.07.2017

Am o fetita de 7l si 2s cu dureri se burta care-i afecteaza somnul, cu calcoprotectina de 117. Fetita e alaptata exclusiv si are dureri de burta de la 2 saptamani. Mentionez ca i-am facut si rotarixul la 3 si 4 luni si parca de atunci durerile sunt altfel. Acum durerile de burta nu o lasa sa se odihneasca, se rostogoleste in stanga si in dreapta pana se linisteste, asta poate insemna si o ora si... avand si gaze.
La analizele din scaun, proba de digestie, coprocitograma, coproparazitologic ok, la coprocultura o proba cu ecoli prezent, la repetare absent (alt laborator). Si exudatul nazal cu stafilocolul auriu in portaj, iar la cel fariangian nimic. Am inteles ca ar exista si analiza dizbioza intestinala? La urocultura nu i-a iesit nimic. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Va multumesc si astept o cale de iesire.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Daca acest disconfort abdominal sub forma acestor colici ar fi aparut dupa ce ati inceput diversificarea, la 5-6 luni, trebuie sa observati daca nu cumva anumite alimente sau fructe sunt incriminate (si trebuie suspendate sau inlocuite pe o peioada de cateva zile).
Daca au aparut la 1-2 luni dupa nastere, poate fi vorba de unele alimente din alimentatia dvs daca o alaptati (varza, fasole, mezeluri) si la care trebuie sa renuntati (inlocuiti momentan).
Analizele nu justifica o anume terapeutica, in afara de picaturi de DEBRIDAT sau picaturi pentru colici intestinale, iar alimentatia dvs sa contina lactate, fainoase, carne slaba (vita si peste), supe-crema, fructe si legume.
Pentru fetita continuati alaptarea si diversificarea.
Dupa aceste masuri reveniti cu observatii!
Sanatate

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/