Cauta

Bebelusul meu are 1 saptamana si 2 zile. Cand trebuie sa merg cu el la doctor, si la ce fel de doctor?

gabymy a intrebat pe 11.11.2011

Trebuie sa merg cu el la oftalmolog sau la un neonatolog? Sau la un pediatru sa-l verifice din cap pana in picioare? Sau prebuie sa merg la medicul de familie?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Conform legii sanitare fiecare cetatean( indiferent de varsta) are dreptul la asistenta medicala acordata de catre medicul pe care si-l alege, acesta devenind medic de familie. Pentru copii, parintii hotarasc daca isi inscriu copiii pe lista aceluiasi medic sau pe lista unui medic pediatru( daca in localitatea de domiciliu exista asemenea medic ). Acesta preia in evidenta si urmarire copilul acordand intrega asistenta inclusiv vaccinari.

wwwiulilarisa
a raspuns acum 8 ani

Cat ai fost in maternitate in spital sunt sigura ca ai fost intrebata numele dr. de fam. pe care l-ai ales pentru bebelul tau. Eu am fost in ziua care am iesit din spital la dr .de fam. Asa ca daca nu are inca un dr. de fam ar fi bine sa il trimiti pe tatal copilului sa faca inscrierea la dr de fam, pe cand faci vaccinul sa aibe deja dr. de fam. Eu am ales pentru primii 2 ani un dr. pediatru si dupa varsta de doi ani am ales dr noastra de familie de care suntem foarte multumiti.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările