Cauta

Bebe de 5 luni nu se rostogoleste

Alina a intrebat pe 09.06.2017

Buna dragilor, apelez la experianta voastra de mamica, si nu numai, sa ma ajutati cu un sfat. Am o bebelusa de 5 luni si 2 saptamani, nascuta la termen, care nu da semne sa fie interesata sa se rostogoleasca sub nicio forma. Am mers la controlul periodic la medicul pediatru si mi-a spus ca ar fi trebuit sa se rostogoleasca pana acum. Ea este foarte receptiva din alte puncte de vedere, am incercat sa o stimulez cu jucarii, dar mai mult se taraste sa ajunga la ele si incepe sa planga. Credeti ca e cazul sa ma ingrijorez?

Multumesc anticipat!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Nu trebuie sa va alarmati. Nu toti bebelusii se dezvolta in acelasi ritm (unii sunt mai vioi, altii mai lenti), reactioneaza cu diverse grade de reactie, chiar la diversi stimuli!

Daca nu prezinta si alte simptome, cautati sa o stimulati pentru diverse miscari de prindere a obiectelor-jucariilor, chiar usoare miscari de gimnastica, de ridicare a capului, a umerilor, a bratelor etc; Observati-o cand va incepe sa se tarasca, sa mearga de-a buselea etc; Mentineti legatura cu medicul care o are sub supraveghere; Administrati-i cu regularitate picaturile prescrise de VIGANTOL!
Sanatate si reveniti cu datele obtinute!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/