Brasovul vazut de sus

/ / Modificat: 2020-05-11
Brasovul vazut de sus

Orasul Brasov, unul dintre cele mai turistice orase din Romania datorita aspectul sau. Incepand din Piata Sfatului pana spre intinderea vasta a padurilor si varfurilor de munte, tot ceea ce se desfasoara in fata ochilor este atat de frumos, indiferent de anotimp! Brasovul te va impresiona!

Iata cateva dintre cele mai bune locuri pentru a putea admira orasul:

Muntele Tampa

Iata un lucru rar: Brasov are un munte in mijlocul orasului. Rezervatia naturala Tampa are 960 m inaltime. Nu fie un munte mare, dar multitudinea de poteci care il traverseaza leaga baza cu varful si te pot duce in jurul lui si chiar mai departe, la Masivul Postavaru (Poiana Brasov). Aceasta face din Tampa un loc minunat pentru alergare, drumetii si ciclism montan, oferind o gama diversificata de trasee in ceea ce priveste dificultatea si lungimea.

Cetatuia

Ca orice fosta cetate, Cetatuia, un alt reper popular al orasului, este situata in varful unui deal de unde vizitatorii se pot bucura de o vedere panoramica. Pentru unii, drumetia poate sa nu fie usoara, dar merita efortul. Este bine de stiut ca exista posibilitatea de a ajunge cu masina.

Turnul Alb si turnul Negru

Cele doua turnuri medievale, construite in secolul al XV-lea, vegheaza asupra vechiului Brasov de pe dealul Warthe din partea de nord a orasului. Ambele turnuri ofera privelisti impresionante asupra orasului si pentru a te bucura de ele trebuie sa fii in forma, deoarece implica urcarea mai multor trepte si mersul pe drumuri in panta.

Puteti ajunge la Turnul Alb destul de usor, de la drumul catre Poiana Brasov, dar va veti simti mai confortabil in Turnul Negru, unde exista o punte de lemn. Oamenii se bucura sa petreaca timp acolo citind sau facand fotografii. Acest turn si-a luat numele dupa un incendiu din 1649 care a innegrit peretii exteriori.

Poiana Brasov

In timp ce va deplasati catre Poiana Brasov, cea mai populara si cea mai mare statiune de schi din Romania, soseaua serpuita are mai multe opriri de unde va puteti minuna de oras.

Aceste locuri de parcare sunt populare printre turisti si localnici, fie ca este zi sau noapte, vara sau iarna. Este fascinant sa te opresti acolo cand este intuneric afara, deoarece luminile orasului si cerul instelat creeaza o atmosfera romantica.

Articole recomandate

Citeste si despre