Ce faci daca ai patit ceva intr-o calatorie si cum te poate proteja o asigurare de vacanta

/ / Modificat: 2023-10-09
Ce faci daca ai patit ceva intr-o calatorie si cum te poate proteja o asigurare de vacanta

Cand esti plecat in vacanta te deconectezi de la stresul zilnic de acasa si experimentezi senzatii si oportunitati care iti imbogatesc viata. Poate ai un restaurant preferat in Grecia la care mergi de ani de zile, iar patronul mereu te intampina cu zambetul pe buze. Chiar daca a trecut un an de cand nu ai mai fost acolo.

Cand te intorci din vacanta esti mai linistit si mai inspirat sa implementezi in viata ta cateva dintre lucrurile pe care le-ai trait. Cumparam pentru cei dragi amintiri din duty-free sau din locurile vizitate, dar le cumparam si pentru sufletul nostru. Aducem cu noi gusturi, mirosuri si mirodenii pentru ca vrem sa ne ramana o bucatica din Italia sau din Spania autentice.

Pentru a te bucura de toate aceste lucruri, cand planuiesti vacanta in strainatate este important sa ai insa in vedere si toate riscurile care pot aparea. Printre cele mai importante probleme care ti-ar putea distruge vacanta se numara problemele medicale, bagajele pierdute sau furate, probleme cu masina inchiriata, dezastrele naturale sau evenimentele de natura politica.

Este indicat sa fii flexibil si sa ai o gandire pozitiva. Pana la urma, de cate ori n-ai mai fost in Grecia si te-ai intors fara probleme? insa e suficient ca o singura data sa-ti fie furat portofelul cu toate actele in el si ai ingredientul „ideal” pentru o vacanta distrusa. Cel mai sigur este sa te pregatesti in avans, sa minimizezi riscurile si sa ai in vedere ca o asigurare de calatorie te poate scapa de multa bataie de cap.

Daca incheierea unei asigurari de calatorii era pe lista ta de lucruri de bifat inainte de a pleca in vacanta si ti-ai adus aminte pe drum spre aeroport, afla ca e simplu sa rezolvi si sarcina acesta. ti-am pregatit un ghid complet al asigurarilor de calatorie, ca sa te ajute sa alegi optiunea care ti se potriveste cel mai bine. 

Pentru inceput, sunt necesare cateva informatii de baza despre calatorie - scopul, tara de destinatie sau modalitatea de transport.

Urmatorul pas este sa alegi tipul de asigurare care ti se potriveste cel mai bine. Asigurarea de calatorie de la Eurolife FFH cuprinde o serie de pachete realizate in functie de necesitatile si preferintele tale.

Pachetul „Relaxat”

Poate ca pleci intr-o destinatie in care ai mai fost de cateva ori si o cunosti ca pe propria palma. Sau poate iti place sa-ti asumi riscuri si traiesti dupa principiul „Carpe Diem!”. 

Cu toate astea, problemele de sanatate reprezinta unul dintre cele mai frecvente motive de stres cand vorbim de vacante. Ai mai patit sa ai probleme de sanatate si stii cat de greu e sa te bucuri de toate acele locuri frumoase cand te ia o durere de masea de iti vine sa iei primul avion spre casa. Un lucru banal precum o durere de masea poate acumula cheltuieli medicale greu de suportat si pot necesita chiar spitalizare.

Daca vrei sa eviti astfel de probleme, o idee buna este sa inchei o asigurare de calatorie. Pachetul „Relaxat” de la Eurolife FFH ofera o serie de „plase de siguranta de baza”, precum asistenta medicala pentru accidente si imbolnaviri, tratament dentar de urgenta sau repatriere medicala si in caz de deces. si pentru ca nimic nu se compara cu sfatul unui medic la orice ora, oriunde ai fi, pachetul a fost imbunatatit astfel incat sa ai optiunea de a discuta cu un medic 24/7, online si la telefon, pe toata durata calatoriei.

Vezi lista completa de beneficii aici: https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-calatorie

Pachetul „Echilibrat”

Poate una dintre cele mai nefericite experiente este sa-ti pierzi sau sa-ti fie furate bagajele. Cand calatoresti in strainatate este bine sa ai in vedere ca riscul de furt este mai ridicat in proximitatea garilor si a aeroporturilor.

inainte de a pleca intr-o calatorie externa iti recomandam sa pui in locuri diferite actele de identificare si banii. De exemplu, poti pune buletinul in portofel si sa-l tii aproape si pasaportul in rucsac. in acest fel, in eventualitatea unui furt sau a unei pierderi, ai asupra ta cel putin un act de identitate si nu mai esti nevoit sa apelezi urgent la ambasada sau consulatul Romaniei pentru a face demersurile pentru reintoarcerea in tara.

Pentru a reduce riscul de furt te sfatuim sa te asiguri ca sistemele de inchidere ale bagajelor sunt bine fixate, ca ai bagajele la vedere si ca eviti sa dai ocazia oricarui strain binevoitor sa te ajute sa puna mana pe ele. Daca, intr-un moment de neatentie, ai sesizat ca iti lipsesc bagajele, poti face urmatoarele lucruri:  reconstituie traseul pentru a vedea daca nu cumva le-ai uitat intr-o parcare sau intr-un autobuz sau ia legatura cu autoritatile locale. Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, gasesti pasii de urmat daca ajungi sa fii implicat intr-un astfel de incident.

Daca simti nevoia de ceva „extra” pe langa optiunile enumerate mai sus, pachetul „Echilibrat” de la Eurolife FFH include o serie de beneficii care vizeaza siguranta in cazul in care vei inchiria o masina sau ai probleme cu bagajele, precum si asistenta rutiera atunci cand calatoresti cu masina personala si asigurarea bagajelor in cazul in care are loc un eveniment nefericit. Mai mult, ai posibilitatea de a reduce fransiza la masina inchiriata.

Pachetul „Zen”

Ai investit mult in vacanta planuita si nu vrei sa-ti asumi niciun risc. insa, oricat de mult am incerca sa prevenim toate riscurile, nu putem controla tot ce ni se intampla. Calatoriile pot fi anulate din motive care nu tin de tine.

In plus, chiar daca nu e cel mai placut gand, exista sanse ca masina ta sa se defecteze in timpul vacantei si sa ai nevoie de asistenta rutiera de urgenta.

In astfel de cazuri, mai ales daca te afli intr-o tara straina, unde e posibil sa nu stii limba locala si sa nu poti comunica foarte bine cu oamenii de acolo, e cel mai bine sa ai un plan de rezerva. Daca s-a intamplat ca masina ta sa se strice in vacanta, ai nevoie de profesionisti care sa te ajute sa o repari, iar o asigurare de calatorie include servicii de asistenta rutiera in vacanta.  

Inainte de a pleca in vacanta iti recomandam sa te informezi in legatura cu drumurile din tara de destinatie si sa citesti articole referitoare la calatoriile cu masina. Este important fii la curent cu aceste lucruri, ca sa te poti bucura in voie de concediu.

Atunci cand vorbim de vacante, siguranta primeaza intotdeauna, iar astfel de evenimente iti pot afecta serios vacanta. Daca te afli in situatia asta, afla ca pachetul „Zen” de la Eurolife FFH iti ofera toate beneficiile aferente pachetului „Echilibrat” si te asigura inclusiv in caz de anulare a calatoriei.

Penultimul pas presupune completarea unor informatii personale iar, la final, vei primi oferta personalizata si detaliile despre modalitatile de plata. Simplu, online!

Daca ai nevoie totusi sa discuti cu un reprezentant si timpul te preseaza, poti suna la numarul 031.423.0080 sau poti trimite un mail la asigurari@eurolife-asigurari.ro. Colegii nostri vor fi bucurosi sa te ajute sa pleci linistit in vacanta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta

Articole recomandate

Citeste si despre