6 lucruri care le scot din sarite pe mamicile cu probleme de greutate

/ / Modificat: 2017-06-16
6 lucruri care le scot din sarite pe mamicile cu probleme de greutate

Mamicile cu probleme de greutate se confrunta cu numeroase neplaceri legate de silueta lor ce nu respecta tocmai standardele generale de frumusete. In afara de complexele personale fata de propria imagine, mai mult sau mai putin predominante, se afla si cateva lucruri facute sau spuse de cei din jur, care le scot din sarite.

Pe buna dreptate, de multe ori, o mamica fara forme de topmodel isi cere dreptul sa ii fie respectate sentimentele.

Dupa nastere, putine sunt acele femei norocoase sa isi recapete silueta din adolescenta. Majoritatea mamelor au mici probleme de greutate firesti, care le dau cu siguranta batai de cap. Dar te-ai gandit pana acum cum interpreteaza o mama cu cateva kilograme in plus anumite gesturi sau cuvinte? Exemplele de mai jos te pot lamuri in acest sens!

Sa li se spuna ca sunt slabe

Paradoxal, sintagma "Ce slaba esti!", pe care orice femeie ar vrea sa o auda, este unul dintre lucrurile pe care mamicile cu probleme de greutate nu le tolereaza usor. Explicatia? Cand o femeie stie ca nu arata ca un fotomodel, nu va considera ca acest compliment este unul sincer. Dimpotriva, va receptiona mesajul ca este menajata si mintita frumos, tocmai pentru ca are kilograme in plus.

Mai mult decat atat, mesagerul complimentului de curtoazie isi va pierde din credibilitate, de vreme ce isi demonstreaza tendinta de a minti in acest fel.

O mama complexata de fizicul ei va aprecia daca greutatea sa nu este adusa in discutie, decat daca ea este cea care deschide acest subiect (indiferent de intentiile nobile ale interlocutorului sau).

Sa li se judece modul de viata

Mamicile complexate de propria lor imagine detesta sa li se judece modul de viata. Nu vor ca cei din jur sa presupuna ca nu au grija de silueta lor sau, dimpotriva, sa traga singuri concluzia ca nicio dieta nu a dat rezultatele scontate.

Sigur ca nimeni nu este fericit cu o greutate de 150 de kilograme, insa fiecare are propria sa poveste, care nu poate fi ghicita prin simpla constatare a greutatii in plus pe care o poarta. Sfaturile privind alimentatia si miscarea sunt binevenite, dar doar de la un specialist sau la cererea formulata explicit.

Sa fie comparate cu manechinele

Nimeni nu este perfect, iar mamicile cu probleme de greutate stiu foarte bine acest adevar. Iata de ce nu se simt niciodata confortabil sa se compare cu manechinele de pe podium (sau sa probeze hainele frumos afisate pe manechinele din magazine).

Aceste standarde false ale frumusetii accentueaza cu atat mai mult ideea ca idealul nu poate fi atins, cu atat mai mult cu cat o femeie se afla foarte departe de acesta.

Mamicile cu probleme de greutate prefera sa se compare cu femei normale, care au constitutii corporale diferite si interesante in felul lor. Insa si mai sanatos este sa se considere unice si sa nu se raporteze la alte tipuri de frumusete. 

Sa li se spuna ca au "macar" un chip frumos

Iata un asa-zis compliment pe care nicio femeie nu vrea sa il auda, fie ea mamica sau nu: "Macar ai un chip frumos, imi plac trasaturile tale". In urechile destinatarei, acest mesaj se traduce prin: "Arati ingrozitor in rest si ma straduiesc sa gasesc un lucru la tine pe care sa il pot admira".

Un compliment binevenit si cu adevarat placut de primit s-ar adresa mai degraba tinutei alese, personalitatii sau altor trasaturi personale care nu tin neaparat de aspectul fizic, spun psihologii. In caz contrar, se pot atinge anumite coarde sensibile ale unei persoane complexate de propria imagine.

Sa fie tinute pe loc in lupta cu kilogramele in plus

Fara doar si poate, eforturile legate de pierderea in greutate sunt ca un mountain rousse al esecurilor si succeselor. Intr-o perioada dispar 2 kilograme, apoi se acumuleaza alte 3 la loc si ciclul continua.

Persoanele cu predispozitie la ingrasare duc aceasta lupta in mod constant, iar victora lor depinde in mare masura de ajutorul pe care il primesc de la cei din jur.

Iata de ce mamicile cu probleme de greutate detesta sa fie tinute pe loc atunci cand sunt hotarate sa ajunga la marimea "M" a hainelor si sa ramana in aceasta forma fizica pe termen lung.

In lista lucrurilor care pot tine pe loc o mamica hotarata sa devina supla se inscriu insistentele de a pastra hainele XXL "pentru orice eventualitate", ispitele alimentare inaintate cu ostentatie acestora, lipsa de incurajare sau criticile. 

Sa fie complimentate pentru ca se pot misca fara probleme

O prejudecata des intalnita este aceea ca persoanele supraponderale nu pot face doi pasi, fara sa sufere tulburari vizibile de respiratie. Sunt putine lucruri care pot scoate mai mult din sarite o mamica cu probleme de greutate, decat reactia surprinsa a celor din jur atunci cand face sport, merge pe bicicleta, alearga mai repede decat altcineva sau danseaza dinamic la o petrecere.

Cateva kilograme in plus nu inseamna o condamnare la repaus permanent. Greutatea  nu influenteaza intotdeauna randamentul fizic al unei persoane, iar presupunerea contrara este mai mult decat ofensatoare.

Tu ce lucruri ai observat ca sunt deranjante pentru mamicile cu probleme de greutate? Care ti se pare ca este cea mai grava jignire adusa unei mame cu forme rubensiene? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Greutate

Articole recomandate

Citeste si despre