Cum sa te motivezi sa faci miscare

/ / Modificat: 2017-06-20
Cum sa te motivezi sa faci miscare

Ti-ai luat inima in dinti si ai inceput sa faci sport, saptamanal. Insa a trecut ceva timp de cand ai inceput sa faci miscare, rezultatele spectaculoase intarzie sa apara si esti tentata sa renunti. Nu lasa sportul sa dispara complet din viata ta! Iata cateva idei motivationale care te ajuta sa te tii de programul de antrenamente si sa te bucuri de beneficiile pe care miscarea fizica le are asupra organismului si sanatatii tale!

sport-motivatie

Creeaza-ti asteptari realiste!

Primul gand de renuntare incepe sa rasara in mintea ta in momentul in care observi ca cele cateva saptamani de antrenament nu au reusit sa-ti redea silueta mult visata. Este vorba de asteptarile nerealiste pe care multe persoane care tin dieta si le pun in minte si, in momentul in care nu se concretizeaza, acuza sportul ca fiind "mincinos" si ineficient.

Este important ca, atunci cand te apuci de o dieta sau de sport, sa pornesti intotdeauna la drum cu obiective realiste. Nu te astepta sa slabesti 10 kg intr-o saptamana ori sa incapi in rochia cu 3 numere mai mici dupa doar o luna de antrenamente. Cu cat constientizezi mai mult ca drumul catre silueta dorita este destul de lung, dar sigur si cu efecte spectaculoase, cu atat te vei autoeduca si vei invata sa ai mai multa rabdare si sa te tii de antrenamentele saptamanale.

Noteaza-ti progresele!

Nu ai slabit cele 10 kg intr-o saptamana, asa cum visai, dar ai reusit remarcabila performanta ca, in acest timp, sa dai jos 1 sau 2 kg, ceea ce este imbucurator. Fiecare gram dat jos in urma antrenamentelor conteaza si te motiveaza sa mergi mai departe.

Iar daca le notezi constant pe un carnetel si le urmaresti cu atentie, vei observa ca eforturile tale nu sunt in zadar si ca sunt, periodic, rasplatite cu cateva sute de grame in minus si cu un tonus fizic si psihic de invidiat.  

Constientizeaza beneficiile sportului in viata ta!

Inainte de a taia sportul din programul tau, gandeste-te bine la ce renunti. Esti pe cale sa arunci la cos ore in sir petrecute la sala, surplusul de energie pe care ti-l ofera fiecare sedinta, dar si kilogramele in plus pe care ai reusit sa le dai jos!

Esti sigura ca nu vrei sa te bucuri in continuare de starea de bine pe care miscarea fizica ti-o ofera?

Fa sportul cat mai distractiv cu putinta!

Daca te gandesti mereu ca urmeaza sa transpiri o ora pe banda, ridicand greutati sau dansand pana la epuizare, in timpul antrenamentelor, sportul nu o sa ti se para niciodata o activitate distractiva sau placuta. Insa daca te gandesti sa "condimentezi" un pic rutina cu muzica preferata in casti, compania unei prietene sau prin jocuri distractive, atunci sportul se va transforma intr-o activitate amuzanta si recreationala.  

sport-distractiv

Alege un sport care sa-ti placa!

Este posibil sa fii tentata sa renunti la antrenamentele pe care le urmezi pentru simplul fapt ca ai inceput sa te plictisesti de ele. Este timpul sa schimbi placa si sa incerci un alt sport, mai interesant si captivant decat cel de pana acum, pentru a continua seria de exercitii fizice benefice pentru corpul si silueta ta!

Adapteaza antrenamentele programului tau, nu invers!

 Daca incerci sa-ti schimbi intreaga agenda pentru a face loc sportului in programul tau saptamanal, vei fi mai tentata sa renunti, decat daca incerci sa strecori antrenamentele prin el, atunci cand si unde poti.

Nu este obligatoriu sa faci sport la sala. Daca nu ai timp sa strabati orasul pentru a ajunge la antrenamente, fa-le acasa, dupa dvd-uri, sau pur si simplu, inlocuieste-le cu cate o sedinta de jogging in jurul casei, in zorii diminetii ori seara, la apus.  

Gandeste-te la rochia cu doua numere mai mici pe care tanjesti sa o porti!

Stabilirea obiectivelor este importanta pentru reusita unui program de antrenamente si transformarea sportului intr-un stil de viata sanatos! Desi multa lume isi stabileste ca obiectiv un anumit numar de kilograme pe care sa-l dea jos intr-o perioada determinata de timp, poti incerca si alta varianta.

Alege-ti o rochie din garderoba sau dintr-un magazin, cu 1-2 numere mai mici, si propune-ti sa slabesti pana la momentul in care o sa incapi in ea si o sa arati spectaculos.

Tu cum ai reusit sa te motivezi pentru a te tine de sport si a-l transforma intr-un stil de viata? Impartaseste-ne secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre