Alimentatia corecta pentru mamici vesele

/ / Modificat: 2013-05-02
Alimentatia corecta pentru mamici vesele

Dragi mamici, stim ca, din momentul in care acea faptura plapanda si nevinovata a intrat in viata voastra, nu va mai puteti gandi la nimic altceva decat la sanatatea si bunastarea acesteia. Dar este foarte important sa nu uitati sa aveti grija si de voi! Daca doriti sa fiti niste mamici energice si vesele, trebuie sa va odihniti si sa va hraniti in mod corespunzator.

O alimentatie adecvata pentru mamicile care isi doresc un plus de energie si buna-dispozitie trebuie neaparat sa includa lactate – brazeturi, iaurt, lapte. Acestea asigura, pe langa necesarul de calciu, fosfor, vitamine, proteine si mentinerea unei bune dispozitii, datorita unui aminoacid pe care il contin.

Branzeturile au o influenta benefica majora asupra organismului, de aceea este important sa stiti cum va puteti folosi de ele, pentru a va mentine sanatoase si in forma.

  • Produsele lactate pot preveni si trata hipertensiunea arteriala datorita continutului crescut de calciu. Au fost evidentiate corelatii intre un consum ridicat de calciu si o diminuare a reactiei organismului la sare. Aportul de calciu de peste 800 mg pe zi este asociat cu o frecventa mai mica de aparitie a hipertensiunii arteriale.
  • Branzeturile cu zer (branza proaspata, urda si ricotta) sunt foarte indicate deoarece contin un antioxidant puternic, cu rol in mentinerea unei stari de sanatate optime.
  • Cand ne uitam la numarul de kcalorii, este bine de stiut ca la branzeturi de tipul Miez de Lapte si cottage, caloriile nu trebuie socotite, deoarece, datorita aportului de calciu, o parte din grasime nu va fi absorbita din intestine in sange.
  • In timpul unei diete, pe langa rolul biologic inalt al branzeturilor, este important de stiut ca regimul bazat pe 2 portii zilnice de branzeturi nu creeaza modificari bruste de dispozitie, neliniste, anxietate sau proasta dispozitie.
  • Printre branzeturile proaspete se numara unele dintre tipurile cele mai bogate in grasimi (ex: casul). Ele pot fi inlocuite in majoritatea retetelor culinare, cu altele sarace in grasimi,  cum ar fi: Miez de lapte, branza cottage "Ceva fin", urda sau ricotta.

Asadar, nu doar micutii au nevoie de laptic si branzeturi pentru a se dezvolta frumos. Mamicile au nevoie si ele de ingrijire si atentie, pentru ca mai apoi sa o transmita celor mici. Pe final, dragi mamici, aveti grija de voi, nu va neglijati sanatatea si gasiti-va timp pentru lucrurile marunte care va fac fericite!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie mamici Dieta mamici Alimentatie sanatoasa Branza Miez de lapte

Articole recomandate

Citeste si despre