Praful din casa poate fi vinovat pentru kilogramele in plus

/ / Modificat: 2019-04-02
Praful din casa poate fi vinovat pentru kilogramele in plus

Un studiu mai vechi sustine ca aerul si poluarea ar fi unele dintre cauzele pentru acumularea kilogramelor.

O noua cercetarea publicata de Scoala de Mediu Nicholas din cadrul Universitatii Duke si condusa de Christopher Kassotis, sugereaza ca praful din casa este determinant in cresterea in greutate.

"Acesta este unul dintre primele studii care evalueaza legaturile dintre expunerea la amestecuri chimice prezente in mediul interior si sanatatea metabolica a copiilor care traiesc in aceste case", a spus Christopher Kassotis.

Praful ingrasa

Conform informatiilor publicate, praful ar putea provoca dezvoltarea celulelor grase. In studiile anterioare s-a descoperit ca expunerile chimice de acest tip au fost legate de acumularea de trigliceride, de grasimi prezente in sange si au legatura cu cresterea in greutate.

"Am descoperit ca doua treimi din extractele de praf au provocat dezvoltarea celulelor grase si jumatate dintre ele au promovat proliferarea celulelor grase precursoare la 100 micrograme sau niveluri de aproximativ o mie de ori mai mici decat consuma copiii zilnic" a spus Kassotis.

Ce demonstreaza studiul

Pentru efectuarea acestei analize, au fost prelevate probe de praf domestic din 194 de gospodarii, apoi au fost extrase substantele chimice prezente si extractele au fost testate pentru a masura capacitatea lor de a dezvolta celulele grase.

Concluzia a fost ca expunerea la substante chimice care modifica sistemul endocrin poate contribui la obezitate si crestere in greutate la om.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre