Cum alegem sutienele si bustierele pentru sport

/ / Modificat: 2013-12-13
Cum alegem sutienele si bustierele pentru sport

Sutienele si bustierele pentru sport fac parte din echipamentul sportiv pe care orice femeie ar trebui sa il aiba in dotare daca merge la sala sau face miscare fizica in mod constant. O greseala frecventa pe care o fac femeile este ca se duc la sala cu sutiene normale, de strada, care nu reusesc sa tina corespunzator sanii si le pot periclita aspectul si sanatatea: pe termen lung, acestia se pot lasa si pot suferi diverse afectiuni. Iata cum alegi cele mai bune sutiene si bustiere pentru sport!

Bustiera pentru sport ofera mai multa sustinere sanilor

Indiferent de tipul de sport pe care-l practici - alergat, aerobic, dansuri, pilates, fitness - bustiera speciala pentru sport este un accesoriu obligatoriu in kit-ul sportiv al unei femei. Si nu orice tip de bustiera este bun. Exista modele speciale, ceva mai costisitoare un pic, dar extrem de eficiente in a oferi protectie si o buna sustinere a sanilor in timpul miscarii fizice.  

Materialul bustierei pentru sport

Materialul din care sunt create bustierele speciale pentru sport este diferit de al unor sutiene sau bustiere obisnuite. Sunt confectionate din materiale extrem de rezistente, cu intarituri sau mai multe straturi, astfel incat sa ofere sustinere corespunzatoare sanilor.

Cand vine vorba de tipul de material pe care trebuie sa il alegi, specialistii in fitness recomanda bumbacul sau microfibra. Potrivit acestora, microfibra pare sa ofere mai multe avantaje, deoarece absoarbe rapid transpiratia si o indeparteaza de pe piele, creand o senzatie placuta de confort.

Marimea potrivita pentru bustiera

La fel ca oricare sutien sau bustiera normala, si modelul pentru sport este facut pe marimi, in functie de dimensiunile si forma bustului fiecarei femei. Bustiera pentru sport nu se cumpara dupa ochi, fara a fi testata. Probeaza intotdeauna bustiera inainte de a o cumpara, pentru a vedea daca ti se potriveste sau daca sanii sunt sustinuti bine, dar stau totusi confortabil in ea.

Mergi la cumparaturi doar in magazinele de profil, unde sunt produse de calitate si in care personalul angajat este instruit sa ofere cele mai bune sfaturi cu privire la modelele adecvate pentru tine.

Tu folosesti bustiere sau sutiene speciale in timpul sportului? Tii cont de recomandarile instructorilor in ceea ce priveste protejarea sanatatii sanilor? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport femei

Articole recomandate

Citeste si despre