Sa fii mama inseamna mai mult decat sa gatesti si sa faci curat

/ / Modificat: 2018-05-25
Sa fii mama inseamna mai mult decat sa gatesti si sa faci curat

Femeia din ziua de astazi are un rol extrem de complicat: este mama, sotie, femeie de cariera, fiica, prietena, gospodina, bucatareasa… sau poate nu? Adevarul este ca ne dorim cu toate sa fim totul pentru noi insine si mai ales pentru cei pe care ii iubim, dar in realitate suntem oameni, cu calitati si defecte si cu mult prea putin timp la dispozitie.

O astfel de femeie, Bunmi Laditan, a descris intr-un postare pe Facebook sentimentul de vinovatie pe care il simte ca mama:

"Ma simt vinovata ca nu am o lasagna in cuptor si ca sunt doua (trei) cosuri de rufe spalate si neimpaturite in sufragerie chiar in acest moment, cand ma gandesc ca o mama mai buna le-ar fi calcat deja si ar fi avut cina planificata pentru urmatoarea saptamana.

O mama mai buna nu ar fi cheltuit 200 de dolari pe alimente la magazin chiar ieri, pentru ca astazi sa comande pizza. O mama mai buna ar fi spalat asternuturile din camera copiilor si ar fi triat corespondenta, jucariile si restul debandadei de pe blatul din bucatarie. Nu ar avea atat de multe jucarii in living si urme de iaurt de capsuni uscat pe masuta din cafea". Te regasesti in fiecare din lucrurile spuse de Bunmi?

Daca uneori, in timp ce astepti comanda de pizza sa ajunga la usa casei tale, pentru ca nu ai avut suficient timp sa pregatesti cina, te simti vinovata si ca si cum nu esti o mama asa de buna precum ai putea sa fii, Bunmi Laditan iti reaminteste in postarea sa de pe Facebook ca nu e cazul sa gandesti astfel, chiar daca rufele sunt pe uscator de cateva zile si ai o relatie foarte personala cu tipul care iti livreaza pizza.

Nu e nimic rau in a comanda o pizza seara la cina, in loc sa gatesti o masa sofisticata!

Bunmi Laditan admite ca:

"este greu pentru mine sa fiu casnica. Dar pot sa ofer niste imbratisari pe cinste copiilor mei. Ii ascult atunci cand vorbesc cu mine. Le masez spatele noaptea, cand le este greu sa adoarma. Radem impreuna. Se simt in siguranta si le place sa vina acasa".

"Daca maternitatea mea ar fi un tort, nu ar fi unul extrem de decorat, dar ar avea un gust incredibil. Trebuie sa cred ca asta este suficient, trebuie sa accept asta", scrie Laditan in postarea de pe Facebook, care a devenit intre timp virala.

Indiferent de raspuns, trebuie sa stii ca nu exista o varianta ideala de a fi mama, nu este o reteta perfecta si nici un tipar in care sa te incadrezi. Nu este nimic rau in a comanda o pizza seara la cina, in loc sa gatesti o masa sofisticata. Copiii isi vor aminti peste ani nu ce au mancat in seara respectiva, ci faptul ca i-ai ascultat, ca le-ai validat emotiile, ca i-ai incurajat. Isi vor aminti ca le-ai sarutat genunchii zgariati, ca te-ai jucat cu ei, ca i-ai invelit noaptea, ca i-ai iubit. Si cu siguranta, asta este de ajuns pentru oricine, inclusiv pentru copiii tai.

Asa ca diseara, cand comanzi din nou pizza la cina, sa nu iti faci mustrari de constiinta si sa nu uiti sa ii multumesti acestei mame care a avut curajul sa posteze si sa isi asume in vazul intregii lumi faptul ca maternitatea este mai mult decat treburi casnice si ca timpul si grija acordate copiilor tai, sunt de nepretuit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting Mama casnica Mama ideala

Articole recomandate

Citeste si despre