Tot ce trebuie sa stii despre epilarea cu zahar (sugaring)

/ / Modificat: 2018-09-18
Tot ce trebuie sa stii despre epilarea cu zahar (sugaring)

Epilarea cu zahar este o metoda de epilare folosita de foarte multa vreme in Orientul Mijlociu, care se face cu ajutorul unei paste sau a unui gel obtinut din zahar, apa si suc de lamaie, uneori miere, sare si uleiuri esentiale si care inlatura foliculul de par de la radacina.

Epilarea cu zahar poate avea rezultate care sa dureze pana la 6 saptamani si nu este contraindicata in sarcina, deoarece foloseste doar ingrediente naturale care nu pun in pericol nici bebelusul, nici mamica.

Epilarea cu zahar, sigura pentru femeile insarcinate

Pentru ca formula clasica de sugaring contine numai ingrediente naturale, nu va patrunde in piele si nu va afecta fatul ceea ce o face sigura atat pentru tine cat si pentru bebelusul pe care il porti in pantec. Avand in vedere ca in perioada sarcinii hormonii o iau razna, multe femei se confrunta cu o crestere excesiva a parului atunci cand sunt gravide, iar epilarea cu zahar este metoda cea mai buna pentru a avea o piele neteda si catifelata.

Poti folosi epilarea cu zahar oricand in timpul sarcinii, pana inainte de a naste, insa avand in vedere ca femeile insarcinate au o mai buna circulatie a sangelui la nivelul pielii, trebuie sa fii pregatita pentru o sensibilitate mai mare la epilare, ceea ce poate duce la iritarea pielii.

Vestea buna este ca prin metoda de sugaring, pasta va adera doar la firul de par ce trebuie eliminat, nu si la pielea din jurul folicului, ceea ce minimizeaza iritatiile. In general, metoda epilarii cu zahar este considerata a fi mai putin dureroasa decat cea cu ceara.

Tipuri de epilare cu zahar

Exista doua tipuri de epilare cu zahar, una care foloseste o pasta, alta care foloseste un gel. Pasta este considerate a fi metoda traditionala, clasica de sugaring; o mixtura groasa, calda, se aplica intai in directia opusa cresterii firelor de par, cu ajutorul mainilor, dupa care se inlatura in directia cresterii firului de par.

Gelul se foloseste asemeni metodei clasice de epilare cu ceara, aplicandu-se in directia cresterii firelor de par si eliminandu-se in directia opusa cu ajutorul unor benzi de hartie.

Avantajele epilarii cu zahar

Spre deosebire de epilarea cu ceara, poate fi aplicata pe portiuni mai mari de pe corp, pentru ca nu se va usca, chiar daca o vei inlatura in sectiuni mai mici, ceea ce inseamna ca poti sa indepartezi mai mult par deodata si deci vei termina intreaga operatiune de epilare mai repede decat in cazul unui epilat clasic cu ceara.

1. Pasta si gelul folosite pentru epilarea cu zahar sunt solubile in apa, spre deosebile de ceara, unde ai nevoie de ulei pentru a elimina resturile.

2. Pasta de zahar este mai delicata decat ceara, ceea ce inseamna ca o poti reaplica pe acelasi loc pe care tocmai l-ai epilat, fara a te teme de iritatii.

3. Cu timpul, folosind metoda de sugaring pentru epilare, firul de par poate inceta sa mai creasca.

Ingrijirea pielii inainte si dupa epilarea cu zahar

  • Este recomandat sa iti exfoliezi pielea cu ajutorul unui scrub bland sau folosind o perie speciala de corp, cu cel putin doua zile inainte de efectuarea epilarii cu zahar;
  • Nu aplica lotiuni sau creme pe piele inainte de epilare si nu folosi deodorant daca iti epilezi axilele;
  • Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este recomandat ca firul de par sa aiba cel putin 6 mm lungime;
  • Dupa epilarea cu zahar, este recomandat sa nu iti exfoliezi pielea decat dupa ce au trecut 48 de ore de la procedura.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Epilare Epilare sarcina Metode sigure epilare sarcina Sfaturi epilare sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre