Epilarea – de la ce varsta este indicata?

/ / Modificat: 2018-07-17
Epilarea – de la ce varsta este indicata?

Daca esti mama unei adolescente si te intrebi cand ar trebui ca fiica ta sa inceapa sa se epileze, sa stii ca nu esti singura. Aceasta intrebare este obisnuita in randul mamelor de fete adolescente si preadolescente care vor sa stie cand este indicata inceperea epilarii si daca firul de par va greste mai gros dupa aceea, asa ca este important sa stii care sunt miturile legate de epilare si care sunt atentionarile medicale in aceasta privinta pentru a putea decide impreuna cu fiica ta cand este momentul ca ea sa se epileze.

Miturile legate de lama de ras

Daca iti faci griji ca firul de par va creste mai gros atunci cand fiica ta foloseste o lama de ras pentru a se epila, nu este cazul. Atunci cand firul de par creste are o terminatie ascutita, asemeni varfului de creion; cand este ras, aceasta terminatie ascutita este taiata si firul de par creste fara a mai fi ascutit ceea ce il face sa para mai gros, exact asa cum un varf de creion neascutit pare mai gros.

Daca firul de par este smuls, folosind aparatul de epilat sau ceara, atunci el va creste din nou cu varful ascutit, ceea ce il va face sa para mai subtire, de aceea dupa ce este smuls din radacina, atunci cand creste la loc pare mai fin si mai subtire.

Atentionarile medicale

Exista o atentionare medicala legata de epilatul cu lama de ras, aceea privind pericolul ca adolescenta sa se taie cu lama. Micile taieturi si ciupituri de lama nu sunt de obicei un motiv de ingrijoarare, insa ele se pot infecta daca nu sunt tratate corect. Asigura-te ca fiica ta stie sa curate adecvat orice taietura, ca o bandajeaza corect si ca o trateaza cu o crema cu antibiotic pentru a preveni infectia.

Daca taietura este mai adanca, poate sa se cicatrizeze inestetic. Folosirea unei lame bine ascutite si atentia sporita atunci cand o foloseste pot preveni astfel de incidente. Atentioneaza-ti fiica ca zonele osoase sunt mai predispuse la taieturi si ciupituri cu lama si ca ar trebui sa fie atenta atunci cand se epileaza cu lama in aceste zone. Si niciodata sa nu foloseasca un aparat de ras care nu ii apartine pentru ca multe boli infectioase se transmit pe aceasta cale!

Parul si presiunea sociala

In multe zone din lume, femeile isi epileaza picioarele, axila, si zona inghinala pentru ca aceasta este norma sociala. Este de datoria ta ca parinte sa decizi la ce varsta poate incepe fiica ta sa se epileze, insa ar fi bine sa iei in considerare si dorinta ei, deoarece este important pentru un adolescent sa se simta acceptat de semeni.

Riscurile epilarii, in special folosind un aparat cu lama de ras, nu sunt foarte mari, astfel incat tu, ca parinte, poti da dovada de destul de multa flexibilitate in aceasta privinta. In plus, este extrem de important sa ii permiti fiicei tale, adolescenta, sa ia decizii in ceea ce o priveste, atunci cand nu este vorba de lucruri majore, care sa ii altereze infatisarea total, sau sa ii puna viata in primejdie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Epilare Ingrijire piele dupa epilare Varsta adolescentei Adolescenta

Articole recomandate

Citeste si despre