3 polite de asigurari pentru copii. Ce sa alegi?

Politele de asigurari pentru copii reprezinta planuri de economii pe termen mediu si lung pe care societatile de asigurari le pun la dispozitia tuturor celor care vor sa ofere celor mici un viitor mai bun la maturitate, printr-un suport financiar pentru plata studiilor, inceperea unei afaceri sau in cazul decesului parintilor.

Fiecare parinte se gandeste la viitorul copilului lui si incearca sa faca tot posibilul pentru a-i oferi o rampa de lansare in viata de adult, cand va fi nevoit sa infrunte o multime de greutati si sa depaseasca o multime de obstacole care ii vor iesi in cale. Politele de asigurari pentru copii ofera sansa unor economii pe termen lung, prin investitii minime, inca din prima zi de viata a acestuia si pana la varsta de 18 sau 25 de ani sau chiar pana mai tarziu.  

"Bursa de studii" - Aviva Asigurari

Societatea de Asigurari Aviva pune la dispozitia parintilor un plan de economii rentabil, cu scopul platirii taxelor de scolarizare ale copilului, dupa varsta de 18 ani. Un avantaj important al pachetului este ca multe dintre conditiile incheierii contractului sunt stabilite de parinte, in functie de posibilitati - durata contractului si suma anuala pe care vrea sa o depuna.

Cu cat planul de economii este incheiat pe un termen mai lung, cu atat efortul banesc al parintilor este mai mic. De aceea, este recomandat ca polita de asigurare sa inceapa inca din primii ani de viata ai copilului si sa fie incheiat pe o perioada destul de lunga, pana cand copilul implineste 18 sau 25 de ani.

"Academica" - ING

calcule-parinti-copii

Academica este un pachet de economii conceput de ING cu scopul de a strange bani pentru startul in viata de adult a copilului tau. Fondul de economii nu iti limiteaza durata contractului doar pana la varsta de 18 sau 25 de ani. Banii stransi pe parcursul anilor, dar si profitul adaugat acestora, vor fi oferiti acestuia dupa minimum 5 ani de la inceperea contractului pana la maximum varsta de 65 de ani a asiguratului.

Planul de economii se adreseaza oricarui parinte cu varsta minima de 18 ani si care are un copil mai mic de 17 ani. Suma anuala depusa in cont este stabilita de parinte, nu de societatea de asigurari sau de banca, in functie de posibilitati. Planul ofera si o protectie speciala copilului, astfel ca, daca parintele care contribuie la plata primelor decedeaza in timp ce contractul este in vigoare, firma de asigurari, respectiv ING, preia plata primelor pana la finalizarea contractului.  

"Majorat" - Generali Asigurari

Generali Asigurari propune un plan de economii - "Majorat" - pe care orice parinte sub varsta de 70 de ani il poate incheia pentru copilul lui. In cadrul acestui plan de economii, parintele sau tutorele legal al unui copil cu varsta mai mica de 13 ani poate depune bani intr-un cont special si poate decide daca acesta poate scoate suma integrala la varsta de 18 ani sau ii va fi oferita in mai multe transe, in perioada 18-25 de ani.

Un avantaj important al acestui pachet este ca parintele este cel care decide suma depusa anual pentru finantarea contului. Spre deosebire de alte planuri de economii, pachetul celor de la Generali nu iti ofera posibilitatea de a stabili si durata. Durata contractului este egala cu diferenta dintre 18 ani si varsta pe care o are copilul la momentul semnarii acestuia.  


Tu ai incheiat o polita de asigurare copilului tau? Ti se pare importanta? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Polite asigurari copii Planuri economii copii Economii parinti copii

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul