Top 4 accidente comune la copii in sezonul cald

/ / Modificat: 2016-06-30
Top 4 accidente comune la copii in sezonul cald

Specialistii de la MediHelp International  doresc sa atraga atentia asupra potentialelor riscuri la care sunt supusi sute de copii pe timpul verii.

Dupa o analiza amanuntita realizata pe perioadele de vara din ultimii doi ani in toate cele trei tari, Romania, Ungaria si Bulgaria, unde MediHelp este prezent, specialistii au enumerat cazaturile, accidentele cu bicicleta, arsurile si inecul ca primele 4 cele mai frecvente incidente care pot rezulta in leziuni sau deces.

Intre 2014 si 2015, specialistii MediHelp au monitorizat informatiile primite in cele trei luni de vara si au descoperit ca in aceasta perioada, vizitele la camera de garda au crescut cu aproximativ 20%.

Cazaturile au ocupat primul loc pe lista celor mai comune afectiuni de vara. Aproximativ 48 de cazuri pediatrice au fost inregistrate cu fracturi (la nivelul bratelor, coatelor sau claviculei), leziuni ale coloanei sau leziuni grave la nivelul capului pe perioada verii, cauzate in principal de locurile de joaca din parcuri, alunecarea pe suprafete umede, sau de practicarea unor sporturi.

29,5 dintre cazuri au fost cauzate de accidentele de bicicleta - principalii factori au fost viteza, acrobatiile cu bicicleta, lipsa experientei si drumul cu teren anevoios.

"Fiind tata, sunt constient ca vara poate fi o perioada in care copii nostri sunt expusi pericolelor, petrecand mai mult timp in aer liber, si de cele mai multe ori fara sa fie supravegheati. Dupa amiezi insorite la piscina, picnicuri cu prietenii, o excursie in familie, camping, toate acestea fac parte din planurile tuturor pentru vacanta de vara, iar desi multe accidente pot fi prevenite, unele dintre ele nu. Specialistii nostri au concluzionat ca vara este "sezonul accidentelor" la camera de garda a spitalelor, astfel adaugarea copilului dumneavoastra la polita de asigurare medicala sau achizitionarea unei asigurari de sanatate pentru intreaga familie este unul din pasii pe care ii puteti urma pentru a asigura sanatatea si siguranta copilului dumneavoastra”, a declarat Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

Arsurile sunt un alt pericol pentru copii pe perioada verii. Specialistii au observat, in principal, arsuri de gradul II cauzate de contactul direct cu flacarile, de la focurile de tabara, focuri improvizate sau gratarele in aer liber. inecul are o incidenta mai mare in lunile de vara, conform rezultatelor, copiii sub 12 ani sunt mai predispusi inecului sau accidentelor in piscina, in timp ce adolescentii sunt mai predispusi accidentelor in apele naturale. Leziunile aparute in urma scufundarilor sunt si ele predominante, cauzand 5% din totalul accidentarilor de la nivelul coloanei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accidente comune copii Afectiuni comune copii mici Prevenire accidente copii

Articole recomandate

Citeste si despre