Cele mai frecvente accidente pe care le pot suferi copiii

/ / Modificat: 2023-04-02
Cele mai frecvente accidente pe care le pot suferi copiii

Cele mai frecvente incidente în care sunt implicați copiii au loc, de obicei, acasă, deși se întâmplă și la piscine, pe plajă și în timpul activităților de agrement tipice sezonului estival. 

În ceea ce privește accidentele domestice, cele mai frecvente în perioada vacanțelor sunt arsurile, oasele rupte, leziunile la cap și intoxicațiile cu produse de curățenie și medicamente. Tăieturile, sufocările și contuziile se numără, de asemenea, printre cele mai frecvente incidente.

Prevenirea accidentelor este mai bună decât vindecarea

Accidentele copiilor cresc cu până la 25% în timpul sărbătorilor, motiv pentru care specialistii au avertizat părinții asupra importanței de a-și supraveghea mai atent copiii, deoarece 9 din 10 accidente pot fi evitate.

Experții recomandă să se acorde o atenție deosebită ustensilelor de bucătărie periculoase, de exemplu cuțitele, brichetele, aragazurile sau foarfecile. Aceste unelte ar trebui ținute departe de copiii, la fel ca și medicamentele și produsele de curățare.

O atenție deosebită trebuie acordată ferestrelor deschise în lunile călduroase, ventilatoarelor și, bineînțeles, prizelor electrice și altor aparate electrice care pot reprezenta un risc pentru copii.

În plus, este important  ca atunci când mergeți la piscine și pe plaje să fiți atenți la arsurile solare și la accidentele care pot apărea în apă, de la tăieturi cu pietre, căderi de pe marginea bazinelor sau înțepături de la animale otrăvitoare, cum ar fi meduzele.

Părinții ar trebui să își amintească faptul că este la fel de important să încerce să prevină accidentele prin luarea de măsuri, precum este să își învețe copiii să le evite ei înșiși.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accidente copii Accidente frecvente copii Prevenire accidente copii

Articole recomandate

Citeste si despre