Reiki

/ / Modificat: 2005-08-16
Reiki


 

Reiki sau energia vitala universala

Hawayo Takata, marea maestra de Reiki, a descris Reiki dupa cum urmeaza: "Reiki – secretul cel mai inalt din stiinta energiei. Reiki este intelepciune si adevar."
Stim acum din istorie ca aproape toate culturile au avut cunostinta de o energie vitala universala, a carei putere este responsabila de intreaga viata din Univers. Aceasta putere a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea trupului si a psihicului. Aceasta arta vindecatoare era privilegiul anumitor persoane, de exemplu preotii.

Cuvantul ca atare se compune din doua silabe, Rei si Ki. Rei defineste caracterul universal, fara granite, al acestei energii, iar Ki este forta vitala care curge prin toate formele de viata.

Este forta vitala de care are nevoie orice viata fizica.
Ki este cunoscut multor popoare, cu o semnificatie identica sau asemanatoare.

Astfel, la chinezi Ki este identic cu Chi, la hindusi cu Prana, la crestini cu Duhul Sfant, la francezi cu élan vital, iar la Paracelsus cu Numia. Toti acesti termeni desemneaza aceeasi energie fundamentala, dar care a primit utilizari diferite in diversele culturi.

Indiferent unde ne gasim, energia vitala universala este intotdeauna disponibila. O purtam in noi si suntem inconjurati de ea. Corpul nostru o preia, la fel cum o si restituie mereu mediului. Acest proces seamana cu inspiratia si expiratia si este de regula inconstient.

Efectul Reiki-ului

Prin utilizarea corecta a Reiki-ului, frecventa de oscilatie a corpului creste, blocajele energetice sunt eliminate, intregul organism este dezintoxicat si, daca se doreste, se induce o stare de profunda relaxare.
Energia are proprietatea ca, in forma ei naturala, sa fie neutra. Deoarece Reiki este energie pura, ea va fi pozitiva sau negativa. Pentru a putea intelege mai bine metoda Reiki, trebuie constientizat faptul ca orice forma de viata inseamna energie. Numai prin intermediul ei elementele de baza pamant, apa, foc si aer se vor asocia pentru a forma o fiinta vie.

Iata cateva exemple:
Elementului aer ii sunt asociate gandurile. Aerul este usor, nu poate fi vazut sau apucat. Gandurile au aceleasi proprietati, de aceea le putem purta cu noi fara dificultate. Daca fiecare gand ar fi alcatuit dintr-un material solid, de exemplu piatra, nimeni nu si-ar mai putea purta gandurile cu el. Ar fi o povara prea mare pentru corp!

Spiritul este in legatura cu elementul foc, intrucat este motorul energiei noastre vitale. Daca un om taie o floare de la radacina, ea va incepe sa se vestejeasca, nemaifiind legata de sursa ei de energie vitala. In afara de aceasta, focul ne starneste pasiunile, pe care apoi le exprimam ca manie, tristete sau iubire.

Reiki, care este o metoda foarte simpla, naturala si extrem de eficienta de transmitere a energiei vitale universale, activeaza in noi un mod de vibratie mai inalt, mai putin compact decat cel al corpului. Prin Reiki invatam sa folosim energia vitala in modul cel mai benefic pentru noi. De aceea, Reiki are, intre altele, si capacitatea de a activa puterile noastre naturale de vindecare si a instaura un echilibru intre bunastarea psihica si cea spirituala.

La nastere, avem in noi o anumita rezerva de Ki, sau energie vitala. Cu trecerea timpului, consumam aceasta provizie; de aceea, trebuie sa cautam surse naturale de la care sa compensam aceste pierderi de energie universala. Daca acest lucru nu este posibil o perioada mai lunga de timp, ne imbolnavim psihic sau fizic. Epuizarea fizica si apatia sunt primele semne.

Acest material apartine Editurii Niculescu. Orice reproducere a acestuia fara acordul Editurii este interzisa

Este Reiki intotdeauna eficient?


  

Prin Reiki ne putem reincarca pe noi insine sau pe altii cu aceasta energie vitala naturala. Posibilitatea aceasta de vindecare dezvaluie intregul caracter al Reiki, acela de a lua mereu in considerare toate nivelurile fiintei.

Reiki poate fi utilizat si in completarea unui tratament medical, pentru pastrarea starii de sanatate si a echilibrului psihic. De asemenea, prin Reiki se intareste sau se reface in mod sistematic energia vitala. Toate blocajele sunt inlaturate si curgerea libera a energiei vitale prin tot corpul devine din nou posibila. Prin Reiki sunt tratate cauzele bolilor, iar nu simptomele. Reiki ajuta la eliminarea stresului si la destindere.

Reiki nu are nimic de-a face cu religia, cum adesea se considera in mod gresit. Orice om poate sa practice Reiki, indiferent ca este crestin, budist, evreu, musulman sau apartine unei alte religii sau viziuni despre lume. Credinta nu joaca aici nici un rol. Reiki nu este o stiinta complicata, care sa presupuna anumite capacitati sau talente speciale. Este o metoda naturala si foarte simpla de tratament, care produce nu doar vindecari, ci deopotriva restabileste echilibrul armonios al energiei vitale si activeaza nivelurile superioare ale constiintei.

Este Reiki intotdeauna eficient?

La aceasta intrebare se poate da fara ezitare un raspuns negativ. Exista anumite cazuri in care rezultatul dorit nu se obtine nici dupa tratamente repetate. Aceasta are mai multe cauze: daca un om care duce o viata singuratica se imbolnaveste, adesea boala respectiva indeplineste pentru el un anumit scop. Acum i se acorda atentie, are parte de simpatie, caldura si ingrijire.

Cat timp este bolnav, face apel la solicitudinea altora. In ciuda starii sale fizice proaste, omul acesta se simte acum iubit si luat in seama. El datoreaza bolii sale faptul ca nu trebuie sa mai fie singur. Acestui pacient va fi foarte dificil, sau chiar imposibil, sa i se aplice un tratament cu Reiki. In adancul sufletului sau, el de fapt nu vrea sa se insanatoseasca. Aceasta nu este o atitudine constienta a bolnavului, ci provine din subconstient.

De asemenea, Reiki nu are efect cand exista asteptari prea multe si prea diferentiate. Acesta este cazul, de exemplu, pacientilor care asteapta o vindecare imediata a bolii lor. Reiki nu poate avea succes imediat; eficienta lui este intotdeauna globala.
Reiki nu va avea succes nici la oamenii pentru care aceasta metoda de tratament este un "scandal spiritual".

In cazul lor, blocajele la nivel spiritual si psihic sunt prea mari. Pentru ei, o "eliberare" nu este posibila si, deci, energia vitala nu poate curge uniform. Persoanele respective trebuie ca mai intai sa se deschida launtric catre aceasta metoda de tratament.

In plus, acei oameni care nu se incred decat in cei mai buni medici si cea mai noua aparatura, au si ei dificultati in tratamentul cu Reiki. Acestia sunt convinsi ca doar medicina alopata ii poate ajuta.
La categoriile de persoane sus-mentionate, tratamentul prin Reiki poate ramane ineficient.

Adesea, cand efectul dorit nu se arata imediat, deceptionati, oamenii intrerup inainte de vreme tratamentul. In acest caz, fireste ca Reiki nu poate fi de ajutor "mai tarziu". Trebuie sa intelegeti odata pentru totdeauna aceasta problema, ca nu va puteti elibera de pe o zi pe alta de ceea ce s-a acumulat in dumneavoastra de-a lungul unor ani sau decenii. Nu dati vina pe Reiki, ci aveti rabdare cu asteptarile si reprosurile. Continuati sa aplicati in mod regulat un tratament Reiki general.

Cristalele


  Cristalele ii farmeca pe oameni nu doar prin splendoarea lor insondabila, ci si prin faptul ca de mii de ani ele sunt si simboluri ale sanatatii, norocului sau nenorocului. Vechii egipteni, indieni, chinezi si romani cunosteau deja puterea emanata de aceste pietre stralucitoare.

In zilele noastre, pietrele multicolore sunt din nou apreciate ca talismane. De exemplu, se stie despre Hans Dietrich Genscher ca purta intotdeauna in buzunarul de la haina un cristal de cuart trandafiriu, ca sa-l fereasca de nenorociri.

Fizicianul german Dieter Knapp a demonstrat pe baza unei tehnici elaborate de el (procedeul suprafetei colorate) ca pietrele multicolore sunt "bio-transmitatori".

El a ajuns la concluzia ca aceste pietre condenseaza culorile la o mare intensitate si, de aceea, sunt foarte adecvate pentru terapia bolilor.

Cristalul de stanca

Regele cristalelor este, fara indoiala, cristalul de stanca. Limpezimea lui este de o frumusete indescriptibila, iar cele sase fete ale sale corespund cu cele sase Chakre din corpul omenesc. Varful pietrei este asociat celei de-a saptea Chakre, asa-numita Chakra a coroanei. Gratie luminii sale stralucitoare, cristalul de stanca are capacitatea de a darui o parte a luminii sale unor fiinte vii care au nevoie acuta de ea.

In tratamentul cu energie Reiki exista mai multe modalitati de a utiliza cristalul de stanca. Fie va pozitionati in asa fel incat sa-l puteti observa la orice moment, fie luati din cand in cand cristalul in maini si cautati sa-i simtiti radiatia.
Cand tratati un pacient cu energie Reiki, el poate tine cristalul intre maini pe durata sedintei si sa-i simta puterea luminoasa.

Pentru eliminarea blocajelor, deplasati cristalul de stanca deasupra locurilor respective ale corpului, printr-o miscare spirala ascendenta lenta. Aveti grija ca varful cristalului sa ramana intotdeauna orientat in directia blocajului.
De asemenea, cristalul isi poate desfasura puterile vindecatoare si elimina blocajele si daca este asezat pe anumite parti ale corpului.

Nu folositi niciodata acelasi cristal de stanca mai multe zile la rand. Dupa ce l-ati intrebuintat intr-o sedinta, trebuie sa-l purificati temeinic si sa-i acordati un interval de odihna, ca sa se poata incarca din nou pe deplin.
Si in viata de zi cu zi puteti folosi cu succes cristalul de stanca.

Asezati astfel de cristale in locuinta dumneavoastra, sau la locul de munca. Datorita lor, agresivitatea se va diminua, gandurile pozitive vor fi favorizate, si va veti incarca cu energie vitala de la aceasta superba sursa de lumina. Incercati, dar nu uitati sa purificati regulat piatra!

Cuartul trandafiriu

Cuartul trandafiriu face parte din marea familie a cuarturilor, prin culoarea sa calda, usor transparenta. Este potrivit pentru oamenii cu vointa slaba, sau care s-au impotmolit cu totul in viata. Vibratiile cristalului trandafiriu contribuie la a-i invata pe acesti oameni sa-si traiasca din plin viata dupa propriile lor conceptii, sa renunte la prejudecati si sa-si fortifice personalitatea, simtindu-se multumiti si fericiti.

De asemenea, el favorizeaza afectivitatea si iubirea, precum si entuziasmul pentru lucrurile frumoase. Un cuart trandafiriu pe masa dumneavoastra de scris raspandeste, prin nuantele sale calde, multa iubire, si bucurie de a trai. Lasati-va molipsiti de ele!

Ametistul

Ametistul, o piatra semipretioasa a carei paleta de culori se intinde de la violet si albastru pana la un roz delicat actioneaza pozitiv asupra celui de-al "treilea ochi". Ea va indica drumul pe care, prin Reiki, sa ajungeti la o noua intelepciune in viata privata, cea profesionala, sau in relatiile dumneavoastra. In timpul sau dupa o sedinta de Reiki, puteti aseza aceasta piatra pe al "treilea ochi" al pacientului (sau al dumneavoastra).

Pietrele semipretioase dispun de puteri vindecatoare: astfel, cristalul de stanca are efect benefic in cazul tulburarilor circulatorii, al insuficientei functionari a glandelor salivare si – datorita imensei sale forte luminoase – combate depresiile. Cuartul trandafiriu poate trata spasmele de tot felul, afectiunile ochilor si chisturile.

Despre ametist se mai spune ca are un efect vindecator in hiperfunctia glandelor salivare si tensiunea arteriala ridicata.

Multumim Editurii Niculescu pentru bunavointa de a ne permite sa reproducem acest material.

Semnificatia bolilor


  

Acnee

Pielea este invelisul corpului. Prin intermediul pielii percepem mediul inconjurator, dar in acelasi timp ea ne separa de acesta. Acneea aduce aceasta granita dinspre interior spre exterior. Pe de alta parte, bolile de piele arata ca, in adancul sau, persoanei respective ii este frica de nou si de fapt nu doreste ca aceasta granita sa fie incalcata. Eruptiile cutanate simbolizeaza: "Nu ma atingeti!".

La pubertate
, acest conflict este cu deosebire evident. Pe de o parte, tinerii sunt curiosi, atrasi de necunoscut, respectiv de sexualitate, iar pe de alta parte se tem de el.
Incercati sa va acceptati propriul Eu cu toate slabiciunile si punctele sale forte.

Permiteti lucrurilor noi sa ajunga nestingherite la dumneavoastra si bucurati-va de ce este nou si inca nedescoperit. Numai cine se deschide pe deplin va fi in masura sa simta si sa aiba parte de bucuria de a trai.

Afectiuni legate de climacteriu


  

Afectiuni legate de climacteriu

Pe langa problemele corporale, ca de pilda valurile de caldura, transpiratia abundenta, migrenele sau durerile de spate, o data cu trecerea anilor, cele mai impovaratoare devin problemele psihice.

In prim-plan se afla frica de imbatranire, sentimentul de a nu mai fi util si atragator, pe scurt, de-a intra in randul "vechiturilor".
Incercati sa priviti pozitiv acest nou capitol al vietii dumneavoastra. Ati ajuns la o varsta la care ati invatat multe si ati acumulat o experienta pretioasa. Folositi aceste cunostinte pentru indeplinirea dorintelor dumneavoastra personale.

Ocupati-va de necesitatile dumneavoastra si nu va luati dupa ceea ce se asteapta de la persoana dumneavoastra. Fiecare varsta are farmecul si frumusetea ei; toata arta sta in a le recunoaste si a trai in conformitate cu ele.

Afectiuni respiratorii


  

Afectiuni respiratorii

Diferitele forme prin care se manifesta afectiunile respiratorii au intotdeauna ceva in comun: primiti aer doar anevoie, va "pierdeti suflul". V-ati gandit ce anume va impiedica sa mai respirati liber? Conditiile de viata sau anumite persoane va stanjenesc sau va deprima? Sau va ameninta ceva?

Incercati sa va abordati deschis problemele. Eliberati-va de gandul ca intreaga lume este rea si va ameninta necontenit. Nu va simtiti limitati de constrangeri din exterior. Fiti dumneavoastra insiva si intampinati lumea inconjuratoare cu bratele deschise.

Veti constata cu surprindere ca multe lucruri sunt cu totul diferite de cum le-ati vazut anterior. Lumea e frumoasa si colorata! Aceasta atitudine schimbata va lasa sa respirati din nou liber si nestingherit. Ati aruncat balastul care va coplesea.

Amigdalita


  

Amigdalita

Nu numai ca aveti greutati in a inghiti, dar acest lucru va produce si dureri mari. Ce nu mai vreti sa inghititi? Ceva in dumneavoastra s-a pus in miscare. Nu mai sunteti dispus sa acceptati si sa suportati in continuare o problema acuta in forma aceasta.

Daca ati ajuns la concluzia ca exista lucruri in viata dumneavoastra pe care nu doriti sa le mai acceptati in forma lor de pana acum, sunteti in masura sa le schimbati intr-un mod pozitiv. Atunci si dificultatile de inghitire vor disparea.

Anemie


  

Anemia

Sangele este un simbol al fortei vietii si al vitalitatii. De aceea, anemia este de cele mai multe ori un semn al lipsei energiei vitale. Din diferite motive, acesti oameni nu mai au capacitatea de a se bucura de viata. Ei nu au aflat niciodata cat de frumoasa si de colorata poate fi viata.

Reiki este aici un ajutor pretios, caci prin Reiki energia vitala este impinsa in toate ungherele corpului. Folositi aceasta energie, caci este vorba de sanatatea si bucuria dumneavoastra de viata!

Boli de stomac


  

Boli de stomac

Introducem in stomac hrana pe care acesta o primeste si o prelucreaza. In stomac ajung alimente dulci sau acre, moi sau tari, peste si carne. Un stomac sanatos digera foarte bine toate aceste lucruri.

Cu totul altfel se intampla la oamenii care, cum se spune atat de nimerit in limbajul popular, "se indoapa cu de toate", sau carora "li s-a taiat pofta de mancare".

Oamenii care si-au facut astfel de obiceiuri alimentare sunt de cele mai multe ori foarte inchisi, nu-si lasa sentimentele sa se manifeste, sau o fac doar fara voie, si sunt prea putin receptivi la nou.

Ei se inchid mai mult sau mai putin fata de lucrurile care le parvin din lumea inconjuratoare – iar stomacul lor reactioneaza in acelasi mod.

Incercati sa nu respingeti numaidecat orice. Deschideti-va catre lucrurile noi si nu le refuzati din oficiu. Nu lasati sa va piara asa de repede apetitul, ci savurati mancarea!

Cistita


  

Cistita

Cistita poate duce la infectii ale cailor urinare si la atrofierea vezicii. (Terminatia -ita sugereaza ca este vorba de un proces infectios). Cistita este extrem de dureroasa si se cronicizeaza usor. Simptomul acestei boli este nevoia permanenta de a urina.

Imposibilitatea de a scapa de aceasta senzatie este tipica pentru oamenii care sufera de aceasta boala.
Incercati sa aflati daca obiceiurile de care va cramponati va fac cu adevarat placere, sau doar teama de nou este cea care va face sa va agatati de lucrurile vechi si verificate. Daca nu, renuntati la ele. Nu va impovarati cu aceste lucruri si nu va fie frica de schimbari.

Comotie cerebrala


  

Comotie cerebrala

O comotie cerebrala va "zdruncina" toate conceptiile anterioare. Poate va faceti prea multe ganduri? Sau ar trebui sa va lasati influentati mai mult de vocea interioara?

La orice miscare a capului, acesta incepe sa va doara. Renuntati la sabloanele de gandire anterioare si avantati-va pe teritorii noi.

Dezvoltarea dumneavoastra personala nu poate avea decat de castigat. Nu va agatati de vechile conceptii care v-au condus pana acum, ci incredeti-va in noile modele de gandire.

Constipatie


  

Constipatie

Daca suferiti frecvent de constipatie, este un semn sigur ca nu puteti sau nu vreti sa dati. Trasatura aceasta ii caracterizeaza pe oamenii zgarciti, dar se refera adesea si la alte domenii: va cramponati de propriile dumneavoastra conceptii, desi stiti de mult ca se impune o schimbare. Dar numai cu greu va puteti marturisi dumneavoastra insiva, sau altora, greselile.

Incercati sa nu va agatati cu orice pret de niste idealuri inalte, sau de bunuri materiale. Dupa cum se stie, banii nu sunt totul si fericirea in viata nu depinde de portofel. Incercati sa va destindeti si sa daruiti din toata inima. Bucuria si fericirea pe care le veti simti atunci nu se pot compara cu un cont la banca mai consistent.

Incercati sa va debarasati treptat de vechile conceptii si sa redescoperiti acele lucruri care fac ca viata sa merite cu adevarat a fi traita. Lucrurile materiale vin numai dupa aceea!

Diaree


  

Diaree

Stomacul dumneavoastra nu mai este in masura sa digere corect. Urmarea poate fi diareea. Mai ales oamenii care cedeaza prea repede si au nervii slabi sunt predispusi la diaree.

Ei nu pot sa rezolve problemele, vor doar sa scape cat mai repede de ele. De regula, aceste persoane au pretentii prea mari si nu mai pot sa "digere" abundenta celor ingerate.
Incercati sa abordati si sa rezolvati problemele temeinic.

A va debarasa cat mai repede de dificultati nu este in nici un caz solutia corecta, caci problemele vor reveni permanent.

Dureri de cap


  

Dureri de cap

Durerile de cap sunt un semn foarte clar ca aveti prea multe pretentii. Presiunea careia ii sunteti supus zilnic va depaseste capacitatea de a suporta. Sunteti permanent incordat, va este teama de esec, sau ca nu veti fi la inaltimea asteptarilor.

Este atunci de mirare ca, la o solicitare atat de mare, capul reactioneaza prin dureri? Relaxati-va si incercati sa va reduceti exigentele.

Nu va mai conduceti in viata doar dupa minte, dati drept la cuvant si sentimentelor. Destindeti-va mai des si petreceti-va timpul cu lucrurile care va fac placere, si nu cu ce asteapta de la dumneavoastra cei din jur.

Tratamentele cu energia Reiki s-au dovedit cele mai eficiente pentru durerile de cap si pot fi de mare ajutor.

Dureri de urechi


  

Dureri de urechi

Cu organul nostru auditiv primim comenzi si aflam ce se spune despre noi. Se ajunge la dureri de urechi atunci cand nu vreti sa auziti ceva! Poate ca este un adevar neplacut, sau poate ca ne vine greu ca altii sa ne spuna anumite lucruri.

Cel care, din cauza durerilor de urechi, nu poate auzi ce se intampla in exterior, trebuie sa-si asculte interiorul. Ascultati-va sentimentele si fiti onest cu dumneavoastra insiva. Recunoasteti-va propriile slabiciuni si acceptati-le.

Tineti seama de criticile pe care le auziti. Nu neaparat tot ce spun altii despre dumneavoastra este fals, merita in orice caz sa reflectati un moment!

Eructatii


  

Eructatii

Cu siguranta ca multi dintre dumneavoastra cunoasteti aceasta neplacere. Dupa ce ati luat masa, mancarea vi se intoarce sub forma de eructatii si suferiti de aerofagie si de arsuri la stomac (pirosis).

Problema dumneavoastra se pune cam asa: un lucru pe care l-ati inghitit pur si simplu nu va da pace. Poate a fost furie, frustrare, sau deceptie? Prin eructatii vi se semnalizeaza, insa, fara echivoc ca problema persista si trebuie solutionata.
Risipiti-va furia in loc s-o inghititi.

Spuneti-i persoanei pe care v-ati infuriat. Analizati-va mania, frustrarea sau deziluzia in fata sufletului – va veti simti usurati.

Foame patologica


  

Foame patologica

Mancati tot timpul, desi de mult nu va mai este cu adevarat foame. Foamea aceasta patologica este adesea un semn de gol interior si plictis, precum si al incapacitatii de a nu putea incepe nimic de unul singur. Mancarea va ofera o ocupatie si, in acelasi timp, umple senzatia de gol interior.

Nu respingeti imboldurile pe care le simtiti si nu va inchideti. Potoliti-va foamea spirituala si cautati contactul cu alti oameni. Poate in felul acesta va veti descoperi si un nou hobby?

Fobia caloriilor


  

Fobia calatoriilor

In fine, mult dorita vacanta a venit. Dar, tocmai acum o fobie a calatoriilor va slabeste corpul si psihicul.

Eventual va agatati de o stare de lucruri foarte veche, adanc inradacinata si familiara. Intr-o calatorie va parasiti tara si plecati in strainatate: va asteapta impresii cu totul noi si care se cer asimilate.

Sau poate va temeti ca in timpul unei calatorii nu toate decurg la fel de previzibil ca in viata de zi cu zi.
Incercati sa va eliberati interior. Numai cine se deschide cu onestitate noilor impresii, poate profita de pe urma unei calatorii.

Fracturi osoase


  

Fracturi osoase

Ansamblul oaselor formeaza scheletul, structura de sprijin a aparatului locomotor. Daca se rupe un os, capacitatea de miscare este pentru un timp drastic limitata.

Daca se rupe ceva, poate fi un semn clar ca ati exagerat intr-o anume privinta, ca ati fost supraincarcat. In acelasi timp, poate fi un semnal de a folosi aceasta "intrerupere" pentru a regandi lucrurile.

Frigiditate


  

Frigiditatea

Raceala sexuala este mai raspandita decat credeti. Dar, cum este un subiect despre care nu se vorbeste, cei afectati raman de regula singuri cu problema lor.

Frigiditatea este un semn clar de refuz al propriei sexualitati – din frica sau dezgust fata de propriul corp sau cel al partenerului.
Incercati sa va acceptati pe dumneavoastra insiva.

Priviti sexualitatea nu ca pe ceva indecent sau interzis, ci ca pe un lucru absolut natural. Deschideti-va acestor noi experiente si savurati-le.

Guturai


  

Guturai

Prin nas trece aerul de care avem nevoie in respiratie; in caz de guturai, nu mai primim destul aer. Cine sufera de guturai, adesea se retrage in sine si evita contactul cu alti oameni din cauza pericolului de molipsire.

Aceste semne exterioare se transmit si starii psihice: vreti sa va retrageti din fata problemelor cotidiene fiindca in viata dumneavoastra a aparut ceva care va depaseste.

Relaxati-va si ascultati ce va spune sinele launtric. Folositi aceasta pauza de odihna pentru a permite corpului sa adune forte proaspete, iar de problemele existente ocupati-va cand sunteti din nou sanatos.

Hemoroizi


  

Hemoroizi

Aceasta boala extrem de neplacuta face sederea dificila si nu rareori il aduce pe bolnav intr-o situatie penibila. Hemoroizii arata ca aveti dificultati nesolutionate. Poate ati avut candva experiente nefericite, iar acum va este teama sa va eliberati de ele.

Relaxati-va si incercati ca, printr-o incursiune inlauntrul dumneavoastra sa descoperiti ce anume concret, va produce teama si impiedica eliberarea. Sunt implicate anumite situatii sau persoane? Acordati-va suficient timp si nu va supuneti unor presiuni inutile.

Hidropizie

Hidropizie(dropica)

Apa se aduna in corpul dumneavoastra in cantitati excesive. Nu sunteti in stare sa opriti aceasta acumulare de lichid. Nu va puteti elibera de un lucru de care va agatati cu indarjire, fiindca probabil suferiti de o puternica frica de pierdere.

Eliberati-va de povara trecutului, renuntati de bunavoie, caci lucrurile la care renuntati nu va mai pot impovara. Deseori aici ajuta actiuni exterioare, ca de pilda aruncarea unui dulap de haine vechi, sau o curatenie in pivnita.

Cine se agata prea mult de trecut, se lipseste de posibilitatea de a evolua. Mintea este ocupata aproape in exclusivitate cu "conservarea" trecutului, iar noul nu-si mai gaseste loc in el.

Destindeti-va si eliberati-va launtric. Veti fi uimit cat de usurat va veti simti dintr-o data!

Hipertensiune arteriala

Impotenta


  

Impotenta

Problemele de potenta apar de regula la barbatii care se lasa prea mult condusi de ratiune. Ei sunt obisnuiti sa abordeze toate lucrurile cu mintea. Cum acest lucru nu este intotdeauna posibil, ia nastere frica, mai precis frica de nereusita.

Incercati ca in ceea ce priveste sexualitatea sa nu va lasati condusi de minte. Deconectati-va pe deplin constient mintea si lasati-va fara retineri in voia sentimentelor.

Mancarimi ale pielii


  

Mancarimi ale pielii

"Daca te mananca, scarpina-te!" spune o zicala populara – desi realitatea nu este chiar atat de simpla. Multi oameni sufera de mancarimi ale pielii, o problema deosebit de suparatoare si uneori chiar dureroasa, atunci cand, prin scarpinare repetata, pielea este zgariata.

Mancarimea este o reactie la o iritatie a pielii. Cine sau ce va irita in permanenta, ce dorinta nesatisfacuta aveti? Ceva in dumneavoastra vrea sa fie bagat in seama si se face simtit prin mancarimi persistente. Pe viitor procedati cinstit si deschis si veti descoperi atunci in interiorul dumneavoastra cauza mancarimilor.

Meningita cerebrospinala


  

Meningita cerebrospinala

Meningita nu va permite sa va miscati decat cu dureri. Nu va mai puteti intoarce capul la stanga sau la dreapta si, de aceea, expresia fetei este foarte crispata.

Adesea in spatele acestei boli sta incapacitatea de a observa lucrurile din toate partile. De ce nu puteti sau nu vreti aceasta? Deschideti-va lumii inconjuratoare si incercati sa priviti lucrurile dintr-un cu totul alt unghi decat pana acum.

Migrene

Miopie


  

Miopie

Oamenii miopi poarta un instrument care sa le ajute vederea. Se spune despre ei ca vad totul prin ochelarii lor, ceea ce le ingusteaza enorm campul vizual.

Miopia poate fi considerata si o somatie de a da mai multa atentie lucrurilor mari si indepartate si a nu ne ocupa numai cu maruntisuri nesemnificative. Numai cine intelege tot contextul este in masura sa traiasca multumit si in armonie. Un om care nu vrea, sau nu poate sa vada decat unele aspecte ale vietii, va fi nemultumit si nefericit si va continua sa se agate de lucruri neesentiale.

Cine vede totul ca un "miop", se va purta intotdeauna subiectiv si nu va cunoaste armonia.

Mirosul neplacut al gurii


  

Mirosul neplacut al gurii

Daca suflarea care vine dinauntrul dumneavoastra miroase neplacut, inseamna ca si interiorul este rau. Aveti intentii ascunse! Nu sunteti onest cu dumneavoastra insiva si cu cei din jur, iubirea nu va vine din inima.

Pe termen lung nu se poate trai astfel, caci odata si odata relele intentii se vor intoarce impotriva dumneavoastra. Incercati sa inlocuiti gandurile negative cu altele pozitive.

Numai astfel veti putea fi cu adevarat multumit si fericit. Intampinati lumea inconjuratoare cu o amabilitate si prietenie neprefacute, care sa vina din adancul fiintei.

Negi


  

Negi

Negii sunt respingatori, acest lucru il invatam inca din copilarie daca ne uitam intr-o carte ilustrata: vedem o vrajitoare batrana, care din cauza negilor de pe fata si de pe maini pare si mai urata.

Daca suferiti de negi, se pare ca exista ceva pe sau in dumneavoastra pe care-l gasiti detestabil si, de aceea, il respingeti. Cum si fara aceasta va considerati urat, negii sunt un foarte bun pretext, intrucat contactul apropiat cu cel care-i are trebuie evitat.

Nu va straduiti sa imitati un presupus ideal de frumusete. Acceptati-va asa cum sunteti. Aveti multe parti frumoase, trebuie doar sa le recunoasteti si sa le dezvoltati.

Oboseala


  

Oboseala, lipsa de vlaga

Suferiti de o oboseala permanenta? Va simtiti adesea obosit in timpul zilei, desi noaptea ati dormit suficient?

Poate sunteti suprasolicitat, sau pur si simplu obosit de viata, cu toate eforturile si provocarile sale zilnice.

In orice caz, trebuie sa va luati o pauza de odihna si sa reflectati cum v-ati putea reorganiza programul zilnic.

Prezbitism


  

Prezbitism

Prezbitismul este contrariul miopiei. Cine vede departe, intelege mai multe corelatii si percepe lucrurile in ansamblul lor. Nu este, cu siguranta, o coincidenta faptul ca mai ales varstnicii sunt prezbiti.

Acesti oameni au avut parte de experiente care le-au marcat profund viata, facandu-i sa inteleaga mai bine relatiile dintre lucruri.

Probleme cu spatele


  

Probleme cu spatele

Spatele ne sprijina si ne sustine corpul, asa ca ridicati-l si tineti-l drept. In cazul in care suferiti de dureri de spate, acest fapt poate fi un indiciu ca sunteti supraincarcat.

V-ati apucat de prea multe si v-ati incarcat prea tare, iar acum nu mai puteti duce singur aceasta povara.
Incercati sa nu va mai incarcati permanent cu toate problemele.

Incredeti-va mai mult in propriul Eu si in puterea dumneavoastra interioara. Reiki va va da si de aceasta data un ajutor pretios.

Raguseala


  

Raguseala

Vorbirea va face greutati. Din cauza durerii, va limitati discursul. Nu mai vreti sa vorbiti. De ce? Poate aveti senzatia ca nu doriti sa discutati despre ceva, sau va temeti de comunicare?

Relaxati-va si ascultati-va cu onestitate vocea interioara. Aici veti gasi raspunsul la aversiunea dumneavoastra momentana fata de vorbire.

Rinita alergica


  

Rinita alergica

Indata ce polenul florilor incepe sa pluteasca in aerul primaverii, deveniti alergic. Polenul simbolizeaza fecunditatea si reproducerea. Poate ca aveti o repulsie interioara fata de propria sexualitate.

Incercati sa va acceptati corpul si sa va deschideti. In acest proces, energia Reiki va ofera un ajutor pretios.

Roaderea unghiilor


  

Roaderea unghiilor

Acest prost obicei se intalneste frecvent la copii. Ca principale cauze pot fi mentionate lipsa increderii in sine si presiunea din afara.

Parintii le pot face mult rau copiilor daca au pretentii prea mari de la vlastarele lor, pretentii pe care le pun mereu in fata acestora.

Intariti la copiii dumneavoastra sentimentul propriei valori si sprijiniti-i pozitiv in activitatile lor. La copiii sensibili, laudele sunt mai eficiente decat reprosurile.

Sangerarea gingiilor


  

Sangerarea gingiilor

Gingiile sustin dintii. Daca ele se imbolnavesc, sustinerea aceasta este periclitata, sau dispare complet. Nu mai puteti musca si mesteca bine. Ce va face sa va temeti in viata? De ce nu mai vreti sau nu mai puteti sa muscati corect? De ce sunteti atat de sensibil si reactionati cu teama?
Incercati sa va acceptati asa cum sunteti si incetati sa va mai comparati cu altii.

Fiecare om este un individ, fiecare om are alte capacitati, vecinul dumneavoastra poate face altceva decat dumneavoastra. Fiti mandru de ce ati realizat pana acum in viata si nu va subapreciati. Inainte de orice, intariti-va sentimentul propriei valori – veti vedea ca in curand veti putea din nou sa „muscati corect“.

Slabirea tesutului conjunctiv


  

Slabirea tesutului conjunctiv

Tesutul conjunctiv nu mai este ferm si nu mai dispune de elasticitatea si capacitatea de intindere necesare. Pielea devine mai vulnerabila si se invineteste usor.

De ce v-ati pierdut echilibrul interior, de ce ati devenit atat de vulnerabil si sensibil? Poate ati suferit o deceptie grava din partea cuiva, ati asteptat ajutorul unui om, pe care insa nu l-ati primit?

Puterea care vine din interior este singura pe care va puteti bizui si pe care o puteti construi. Sunteti propria dumneavoastra putere si propriul sprijin. Nu va bazati pe ajutorul din afara!

Tartru dentar


  

Tartru dentar

Ati ingaduit ca o anumita parte a dumneavoastra sa devina de piatra. Acest lucru nu este un semn bun! Ati reprimat atat de puternic niste probleme, angoase sau agresiuni incat acestea s-au pietrificat.

Incercati sa va abordati problemele deschis si onest, sa gasiti solutii pentru ele in loc sa le reprimati. Numai astfel aveti sansa de a inlatura greutatile existente.

Tulburari de vedere


  

Tulburari de vedere

Cine sufera de boli de ochi, probabil ca ii este teama sa priveasca lumea din afara. Ar trebui sa ne intrebam pe cine "nu putem sa-l vedem in ochi". In fata caror probleme am prefera sa inchidem ochii?

Bolile de ochi ar trebui folosite ca o sansa de a privi in interior. Aici se gaseste adevarata cauza a "tulburarilor de vedere".

Varice


  

Varice

Venele nu mai sunt elastice si au prea putina capacitate de intindere – ele se incordeaza. De ce va incordati tot timpul? Viata vi se pare ingrozitor de obositoare. Se pare ca aveti o frica extrema de deziluzie; ziua care vine o intampinati plin de crispare.

O asemenea tensiune interioara reprezinta un mare pericol, caci poate duce la multe alte boli.
Rezervati-va suficient timp pentru relaxare. Orice mijloc care serveste destinderii este potrivit. Incercati sa suportati situatia de moment, numai astfel va fi posibil sa schimbati ceva.

Indreptati-va prudent, cu pasi mici, spre scopul ravnit si evitati salturile mari. Aveti grija sa fiti dumneavoastra insiva in tot ce faceti.

Varsaturi


  

Varsaturi

Ati mancat prea mult si stomacul reactioneaza prin varsaturi. Oare acest "prea mult" va caracterizeaza intreaga viata? Va incarcati cu prea multe?

Analizati problemele care tocmai va stau in fata. Nu toate necesita o solutionare imediata. Sortati problemele in ordinea importantei lor. Aveti grija ca si propriile dumneavoastra probleme, si nu doar cele ale altora, sa se afle mereu in prim-plan.

Daca anumite probleme nu vi se par atat de importante, lasati-le cu buna stiinta deoparte. Invatati sa spuneti nu!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre