Acneea la adolescenti

/ / Modificat: 2011-10-31
Acneea la adolescenti

Majoritatea adolescentilor (aproximativ 85%) se confrunta la un moment dat cu aparitia acneei in diferite forme. Ei pot avea o forma sau o combinatie a urmatoarelor trei forme de comedoane: comedoane rosii si inflamate, comedoane albe sau comedoane negre ("puncte negre").

Acneea severa poate cauza sentimente de frustrare cu privire la aspectul fizic si pot duce la izolarea adolescentului de societate.

De obicei acneea poate disparea odata cu trecerea perioadei de adolescenta, dar acneea nu este neaparat legata de pubertate. Din ce in ce mai multi copii, chiar inca de la varsta de 8 ani, pot suferi de eruptii acneice.

Acneea apare atunci cand o persoana este foarte stresata sau atunci cand exista o crestere a nivelului de hormoni in organism.

De aceea, fetele au acnee mai pronuntata atunci cand sunt la menstruatie. Alte cauze pot fi utilizarea cosmeticelor uleioase/grase, folosirea steroizilor si anumite medicamente si chimicale.

Pentru a preveni pe cat posibil eruptiile acneice invata-l pe copilul tau sa-si spele fata in fiecare dimineata si seara cu apa calduta si sapun. Exista si in comert o multime de lotiuni si creme pentru tratarea acneei, dar ele nu trebuie folosite in exces pentru ca duc la deshidratarea pielii.

Se pot prepara si masti de fata acasa, cu ingrediente naturale, care sa matifieze tenul si sa reduca acneea.

Daca copilul tau are acnee si devine foarte preocupat de acest lucru, fii intelegatoare si ajuta-l prin orice mijloace iti stau la dispozitie.

Daca acneea devine severa, du-l pe copilul tau sa consulte un dermatolog.

Exista o multime de tratamente, de la antibiotice si pana la tratamente cu laser. Explica-i copilului ca tratamentul necesita timp pana cand sa-si faca efectul – intre 6-8 saptamani. Monitorizeaza-l cu atentie pentru a fi sigura ca urmeaza cu strictete indicatiile medicului.

Tratamentele ii vor ajuta tenul dar, ii vor imbunatati si parerea despre sine. Este mai bine sa actionezi la timp decat sa risti ca adolescentul tau sa ramana cu semne pe fata de la comedoane sau sa devina nesociabil din cauza acneei.


Ilie Alexandra

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Acnee Acnee adolescenta Acnee adolescenta boli inima Acnee prevenire boli inima

Articole recomandate

Citeste si despre