Cresterea primului copil vs cresterea celui de-al doilea copil

/ / Modificat: 2015-02-04
Cresterea primului copil vs cresterea celui de-al doilea copil

Dupa primul copil, inca mai aveti energie si speranta. V-ati dedicat in a-i oferi cea mai buna educatie imaginabila. Dar a sosit cel de-al doilea copil si totul s-a destramat. Nu mai erati acei parinti model, invidiati de toti ceilalti parinti din parc sau de la gradinita.

Bunicii copiilor, deci parintii vostri, nu va mai zambeau empatic, nu va mai bateau pe umar sa va spuna "Bravo, ai facut treaba buna !". Parca de la al doilea copil nici nu s-au mai oferit, saracii, sa va ajute cu cresterea propriu-zisa, ceea ce insemna ca i-ati cam pierdut.

Odata cu al doilea copil, ati realizat, de asemenea, ca toata minunata crestere si educare a copiilor pe care o faceati era la fel de inutila ca rotatia cauciucurilor de la automobil. Citeste mai jos amuzanta incercare a unor parinti model de crestere si educare a copiilor si vei descoperi cum cresterea primului nascut este diferita de cresterea celui de-al doilea copil!

crestere doi copii

Alimentatia si alte sfaturi generale

Primul copil: Totul este gatit intr-un procesor special de hrana pentru copii. Quinoa ! Spanac! Cartofi dulci! Intrat pe Google zilnic pentru a afla care sunt medicamentele sigure. Care sunt orasele sigure. Care sunt jucariile sigure. Care sunt hainutele care nu folosesc materiale cu potential toxic. Am zis zilnic?! Pardon!

Intra pe Google ora de ora, minut de minut, incearca sa cresti copilul ca o comunitate, nu ca doi indivizi separati. Mama primului copil este Facebook-ul si tatal lui este Google-ul. Am zis! Noi doi, parintii, aproape ca nu aveam nici o contributie. Pur si simplu puneam in aplicare dumnezeiestile sfaturi ale adevaratilor tutori.

Al doilea copil: Lapte, dupa care ce avem si noi prin casa. Mai merge si niste carnita. Poate chiar un dulce din cand in cand. Nu conteaza, pana la urma, important e sa-i placa aluia mic, mama, ca daca-i place, sigur n-o sa-i fie rau. Si daca o sa-i fie rau, ce? Foarte bine. Isi creeaza anticorpi.

copil_masa

Patul

Primul copil: Patutul pe care insusi tati l-a asamblat, in timp ce mami tipa la el. Asa e prea inalt, asa e prea scund si scapa, asta e prea de lemn, ala e prea de fier si poate pune gura. Doamne, ce-i cu modelul asta oribil la gratii?!

Al doilea copil: Patul lui mami. Tati are acum camera proprie, cu o saltea pe podea, inconjurata de sosete murdare. Daca vrea sa stea cu tati, e in regula si asa. Dam la o parte niste sosete si ala micul se poate ghemui intr-o cutie ramasa de la ultima pizza comandata, cand au venit prietenii la film.

Imbracamintea

Primul copil: bumbac organic 100%, chiar si din bambus! Din tot ce trebuie. Daca e nevoie si asa zic cartile, il imbracam in frunze si fructe.  Adam si Eva au stat la baza lumii asa cum o stim. Deci stiau ei ce stiau cu frunzele alea strategice.

Al doilea copil: Hainele vechi ale fratelui sau. Sau chiar ale lui taticu' de cand era mai slab, ca, slava Domnului, croitori priceputi si foarfece se vor gasi.

haine_bebelus

Petreceri

Primul copil: In curtea noastra din spate, cu o paiata atarnand de artarul japonez. Chemam nu doar clovni, ci si doctori, pompieri, politisti si terapeuti. Totul este eco si conceput cu mare responsabilitate.

Al doilea copil: Pizza pe podea. Bautura in boluri. Nu cu alcool, e drept, dar un pic de zahar n-a omorat niciodata pe nimeni.

Baie

Primul copil: In fiecare seara, intr-o cadita speciala, exact marimea potrivita. Spalata manual cu o carpa moale sau burete matasos. Temperatura ideala a apei este testata cu cinci termometre diferite. Luati in calcul si legea lui Arhimede cand puneti apa in cadita, da?

Al doilea copil: De doua ori pe saptamana. Se pun la numaratoare si vizitele la piscina si joaca cu pistoale cu apa cu prietenii de la gradinita.

baie_copil

Programul de noapte

Primul copil: infasat intr-o paturica miraculoasa si costisitoare. Ii cantam cantecelul si adormea pana la 7:30 p.m.

Al doilea copil: Adoarme pe canapea, cu sanul mamei sale in gura, la 10:30 p.m.

Prieteni

Primul copil: Grupuri de joaca, iesiri cu mamici si copii in parc. Toate mamicile si toti taticii care vor ca plozii lor sa se imprieteneasca cu ai nostri trebuie sa vina la noi cu CV-urile celor mici, care sa contina absolut toate datele despre ei si dezvoltarea lor de pana la acel moment.

Al doilea copil: Prietenii fratelui sau sau cine se mai gaseste pe la bloc.

Jucarii

Primul copil: Toate fabricate manual din lemn. Majoritatea suedeze. Giuvaerurile jucariilor, ce mai. Siguranta inainte de toate. Nu se distreaza? Ghinion! Important e sa supravietuiasca.

Al doilea copil: Cutiile in care au fost ambalate jucariile fratelui sau bete gasite prin parc si smartphone-ul lui taticul.

Reguli privind televizorul

Primul copil: Duck TV la inceput, Disney Junior mai apoi, exclusiv. O ora pe zi. Fara violenta si cu masura.

Al doilea copil: Are propriul cont de Netflix. Sau chiar de Facebook, si de acolo se descurca el.

Incaltamintea

Primul copil: Ceva european, cu semn diacritic in denumire.

Al doilea copil: Pantofi vechi, noroiti, cu diacritica decolorata si talpici lipsa. Papuci turcesti si, daca e cald afara, merge si-n sosete sau chiar descult.

Antrenament la olita

Primul copil: Scutece, apoi un fel de lenjerie pregatitoare, apoi lenjerie.

Al doilea copil: Isi poate face nevoile intr-un scutec pana la colegiu, din partea noastra. Totul e sa nu murdareasca cuverturile bune, zestrea de la mama si sa nu miroasa in masina lui tati.

olita_copil

Babysitter

Primul copil: O femeie minunata, pe care o iubeste si o va pretui pentru tot restul vietii sale. Mary Poppins ? Prea putin. Prea nebuna. Prea fixista. Sa zicem, o Mary Poppins ceva mai moderna. Si ortodoxa practicanta. Si fara operatii estetice sau rude primare care sa fi suferit operatii estetice.

Al doilea copil: Care babysitter? Cresa, gradinita, program prelungit, after school sau doar "lasa-l, draga, sa se mai descurce si singur, ca asa descopera ce este viata!"

Cu siguranta exista diferente intre modurile in care ne-am crescut sau ne crestem primul si al doilea copil. Si daca te-ai identificat sau nu in cele de mai sus, poti sa ne lasti mai jos parerea ta, sfaturi sau patanii din experienta personala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copil Diferente copii Diferente crestere copii Sfaturi parinti

Articole recomandate

Citeste si despre