Cum alegi corect cresa sau gradinita pentru copilul tau?

/ / Modificat: 2012-02-15
Cum alegi corect cresa sau gradinita pentru copilul tau?

Alegerea cresei sau gradinitei este un pas important si constructiv in dezvoltarea copilului, dar si un proces dificil pentru parinte, care considera adesea ca nicio institutie nu este suficient de buna pentru copilul lui.

Foto: infobarrel.com

Iata cateva criterii esentiale de selectie a cresei sau gradinitei, pentru ca micutul tau sa fie in siguranta si sa aiba parte de cea mai buna educatie!

Reputatia

Cu siguranta ai auzit pe la cunostinte, rude sau in media de anumite institutii care sunt laudate pentru diverse merite sau programe pe care le ofera.

Porneste de la acestea si creeaza o lista cu crese si gradinite posibile pentru copilul tau. Incepe cu cele care au cea mai buna reputatie.

Proximitatea

Cauta sa vezi care din institutiile alese sunt localizate cel mai aproape de casa voastra. Daca nicio gradinita sau cresa nu se afla in zona voastra, atunci cauta sa vezi care dintre optiunile de pe lista sunt apropiate de serviciul tau sau al taticului.

In acest fel, va va fi mai usor sa duceti si sa luati copilul, fara a pierde prea mult timp.

Costurile

Parintii vor ce este mai bun si in avantajul copilului. Institutiile private sunt adesea mai sigure si au un program educational complex, ceea ce ii determina pe parinti sa le aleaga, in ciuda taxelor destul de mari si a sacrificiilor financiare.

Chiar si asa, nu opta pentru prima gradinita sau cresa care-ti iese in cale, indiferent de costuri.

Viziteaza mai multe institutii si vezi care dintre ele ti se pare ca ofera servicii mai bune pentru pretul pe care-l ofera. Poti avea si surpriza unor oferte sau reduceri substantiale ori a posibilitatii de a plati in rate.

Prima impresie

Dupa ce ai aflat costurile, viziteaza 1-2 gradinite sau crese care ti se par mai potrivite pentru micut si pentru posibilitatile pe care le aveti.

Primele impresii sunt intotdeauna esentiale in selectia unei institutii. Acestea incep sa se concretizeze inca de la intrarea pe poarta, apoi de la modul in care esti tratat si pana la aspectul, designul, curatenia si purtarea eudcatoarealor sau ingrijitoarelor prezente acolo la momentul vizitei tale.

Asculta-ti instinctul si alege cresa sau gradinita care-ti inspira cea mai multa incredere si siguranta.

Facilitatile

Un alt criteriu foarte important in alegerea cresei sau a gradinitei il reprezinta facilitatile pe care le ofera.

Multe gradinite au in oferta o multime de servicii prin care ofera sprijin parintilor care muncesc mult, oferind program prelungit sau de joaca ori diverse metode creative si constructive de a tine ocupat copilul in cazurile in care parintele intarzie.

Unele gradinite ofera aceste servicii in pretul total al gadinitei, fara a cere taxe suplimentare, ceea ce este un mare avantaj pentru a nu sta cu frica in san ca micutul ramane pe strada daca ai o urgenta sau intarzii.

Masurile de siguranta

Atunci cand ai interviul de selectie cu directoarea gradinitei sau cresei va trebui sa ai pregatita o lista cu intrebari esentiale.

Printre intrebari si curiozitati trebuie sa se regaseasca si cele legate de masurile de siguranta pe care le prevede gradinita, asistenta medicala, metodele de prevenire a accidentelor nedorite etc.

Programa educationala

Programa educationala a gradinitei sau cresei se supune regulilor si normelor nationale date de Ministerul Educatiei, dar multe institutii prevad si o serie de optionale si programe speciale menite sa contribuie la dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita copii Cresa copii Educatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre