Copilul si medicamentele contra durerii

/ / Modificat: 2008-02-11
Copilul si medicamentele contra durerii





 

Copilul si medicamentele contra durerii este un aspect foarte importan si delicat. Administrarea de medicamente contra durerii la copil trebuie facuta intotdeauna la recomandarea si sub supravegherea medicului, relateaza HealthDay News

 




Medicii specialisti au cateva recomandari de care parintii trebuie sa tina cont inainte de a administra copilului medicamentele contra durerii:

  • Daca copilul se imbolnaveste de gripa sau varicela nu trebuie sa i se administreze aspirina deoarece acesta poate cauza o afectiune destul de rara dar foarte periculoasa numita Sindromul Reye.

  • Acetaminofenul, substanta activa regasita in paracetamol, este in general unul din medicamentele contra durerii pe care copilul il poate lua.

  • In administrarea de ibuprofen este necesara o atentie deosebita deoarece se poate ca acei copii care sunt alergici la aspirina sa fie alergici si la aceasta substanta activa.

  • Medicamentele contra durerii administrate la copil pot fi foarte periculoase pentru copii care sufera de astm si nu trebuie administrate decat la recomandarea medicului.

  • Este necesara mare atentie in administratrea medicamentelor la copii deoarece uneori aceleasi substante active se pot regasi in mai multe medicamente si exista riscul de a administra copilului doze mult prea mari ale din acea substanta.

    Gabriela Hotareanu

    Redactor Copilul.ro

    11 Februarie 2008

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre