Copilul si medicamentele contra durerii
 

Copilul si medicamentele contra durerii este un aspect foarte importan si delicat. Administrarea de medicamente contra durerii la copil trebuie facuta intotdeauna la recomandarea si sub supravegherea medicului, relateaza HealthDay News

 
Medicii specialisti au cateva recomandari de care parintii trebuie sa tina cont inainte de a administra copilului medicamentele contra durerii:

 • Daca copilul se imbolnaveste de gripa sau varicela nu trebuie sa i se administreze aspirina deoarece acesta poate cauza o afectiune destul de rara dar foarte periculoasa numita Sindromul Reye.


 • Acetaminofenul, substanta activa regasita in paracetamol, este in general unul din medicamentele contra durerii pe care copilul il poate lua.

 • In administrarea de ibuprofen este necesara o atentie deosebita deoarece se poate ca acei copii care sunt alergici la aspirina sa fie alergici si la aceasta substanta activa.

 • Medicamentele contra durerii administrate la copil pot fi foarte periculoase pentru copii care sufera de astm si nu trebuie administrate decat la recomandarea medicului.

 • Este necesara mare atentie in administratrea medicamentelor la copii deoarece uneori aceleasi substante active se pot regasi in mai multe medicamente si exista riscul de a administra copilului doze mult prea mari ale din acea substanta.

  Gabriela Hotareanu

  Redactor Copilul.ro

  11 Februarie 2008

 • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul