Carti de Parenting Pentru Copii si Adolescenti

/ / Modificat: 2021-12-23
Carti de Parenting Pentru Copii si Adolescenti

Chiar daca esti în asteptarea primului copil sau ai deja 2 sau 3 copii, sa le oferi o educatie corecta si care sa îi ajute de-a lungul vietii este cea importanta sarcina pentru tine. Nu ne nastem învatati, dar vom auzi ca în momentul în care apare copilul în viata ta, vei sti exact ce vei avea de facut, vei simti cum trebuie sa actionezi pentru binele lui. Însa daca nu stii sau daca vrei într-adevar sa fii sigur pe tine, poti consulta cartile de parenting, care au suficienta informatie pentru toate problemele pe care le-ai putea întampina.

Cum sa alegi corect cartile de parenting?

Daca investesti timp si bani în a citi carti de parentig, este bine sa simti la final ca ceea ce faci este mai bine decat o faceai înainte. Cartile de parenting ar trebui sa te faca sa simti nu neaparat ca faci lucrurile mai bine, ci ca nu esti singurul care trece prin asta, avand în vedere ca nu poti controla tot ce se întampla cu copiii tai.

De cele mai multe ori, vrei sa apelezi la cartile de parenting pentru a-ti creste copiii într-un alt mod decat ai fost tu crescut. Dar cele mai bune carti de parenting, care te învata sa fii rabdator, calm, iubitor si întelegator, te învata sa fii astfel în primul rand cu tine însuti.

Top carti de parenting pe care merita sa le cumperi:

  • Becoming attached de Robert Karen - o carte despre teoria atasamentului si cum îti poate afecta acesta viata de adult. Teoria atasamentului se bazeaza pe o serie de teste prin care un copil este separat de mama, de mai multe ori consecutiv, dar de fiecare data într-un alt fel, pentru a vedea cum reactioneaza copilul în aceasta situatie. Pentru ca un copil sa creasca în armonie si sa aiba parte de o dezvoltare sanatoasa, este necesar ca atasamentul lui sa nu fie foarte mare, copilul trebuie sa aiba si activitati independente.

  • All joy and no fun de Jeniffer Senior - cartea surprinde viata unor familii din America, studiata în toate momentele lor petrecute împreuna cu copiii, de la meciurile de soccer la somnul de dupa-amiaza, pentru a ne arata ce înseamna viata de parinte cu toate aspectele ei.

  • Simplicity parenting de Kim John Payne - aceasta carte este despre cum crezi ca fiecare etapa din viata copilului tau este cea mai grea , iar urmatoarea va fi mai usoara, însa afli ca nu asa functioneaza si ca fiecare etapa vine cu greutatile ei, dar si cu partile frumoase.

  • The child, the family and the outside world de D. W. Winnicott - Dr. Winnicott exploreaza relatia mama-copil care este considerata cea mai puternica legatura, o baza pentru relatiile viitorului adult. Cartea trateaza problemele de la cele mai mici cum sunt plansul, timiditatea, pana la cele mai grave cum sunt minciuna si furtul.

  • How to talk so kids will listen and listen so kids will talk de Adele Faber si Elaine Mazlish - scrisa în 1980, cartea a devenit imediat un adevarat succes, vanduta în milioane de exemplare si încurajeaza educarea copiilor în asa fel încat sa îsi gestioneze sentimentele, iesirile, si sa fie independenti.

  • The whole-brain child de DR. Tina Payne Bryson si DR. Daniel Siegel - cartea explica comportamentul copiilor si din punct de vedere anatomic, de exemplu, din ce zona a creierului se porneste un tantrum si ne ofera 12 strategii prin care poti aborda copilul, în asa fel încat creierul lui sa aiba o dezvoltare sanatoasa.

  • The second shift de Arlie Hochschild Anne Machung - o carte despre cum parintii trebuie sa se împarta între activitatea profesionala, treburile casnice si cresterea copiilor. Cum sa faci sa îmbini armonios toate cele 3 aspecte si cum acorzi suficienta atentie activitatilor alaturi de copilul tau?

  • Siblings without rivalry, how to help your children live together so you can live too de Adele Faber si Elaine Mazlish - stim cu totii ca între frati apar deseori neîntelegeri, înca de la cea mai frageda varsta. Dar cum se cearta, care sunt valorile lor, cat de mare este rivalitatea între ei? Este normal ca ei sa se certe, practic lupta pentru aceleasi resurse, fizice si emotionale, iar tu ca parinte poti învata sa gestionezi dinamica între frati în asa fel încat sa nu se ajunga nici la violenta fizica, nici psihica.

  • How to hug a porcupine: negotiating the prickly points of the tween years de Julie A. Ross - astazi ai un copil de 8 ani, dulce si simpatic si maine te trezesti cu un adolescent de 12 ani, cu toane, pus în permanenta pe cearta. Ce s-a întamplat si cum s-a ajuns la asta? si mai ales cum rezolvi aceasta situatie? Aceasta carte te poate ajuta.

  • The gardener and the carpenter de Alison Gopnik - autorul îndeamna sa înlocuim cuvantul „parenting” atunci cand vorbim de relatia cu copiii nostri, cu „gardening”, pentru ca mai degraba cresterea unui copil este ca îngrijirea unei flori, nu este stiinta pura. E nevoie de delicatete si implicare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti parenting Etape parenting Ghid parenting Carti educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre