5 cadouri educative pe care sa le oferi copiilor

/ / Modificat: 2021-11-18
5 cadouri educative pe care sa le oferi copiilor

Luna cadourilor se apropie cu pasi repezi, astfel ca ai nevoie de inspiratie pentru a oferi cadouri inedite, pe care cei mici sa le aprecieze. Noi iti recomandam ca atunci cand alegi darurile, sa ai in vedere si componenta educativa a acestora, pentru ca doar asa copiii se vor distra, dar vor putea descoperi si informatii noi.

Pentru a veni in ajutorul tau, iti oferim cateva idei care te pot inspira in procesul de selectie a cadourilor potrivite pentru cei mici. in functie de varsta copilului, preferintele acestuia si bugetul de care dispui, poti alege de la carti de cultura generala pana la un joc inteligent sau un gadget. Mai importante decat lucrurile materiale pe care le daruiesti de sarbatori, sunt momentele petrecute alaturi de copii.

1. Carti potrivite varstei copilului

carti de cultura generala

Cu ajutorul cartilor, copiii descopera lumea inconjuratoare, isi dezvolta vocabularul si imaginatia si dobandesc noi cunostinte. De exemplu, cartile de educatie ii ajuta sa gaseasca raspunsurile la toate intrebarile si curiozitatile specifice varstei, le ofera sansa sa invete o limba straina sau ii indruma sa-si descopere o noua pasiune.

Ce carti sa alegi in functie de varsta copilului:

  • Cartile cartonate ori cu pagini groase si cu ilustratii in alb si negru sunt ideale pentru bebelusi;
  • Cartile cu sunete, personaje din desene animate ori cu diverse accesorii sunt ideale pentru copiii cu varsta de pana intr-un an;
  • Cartile cu diverse animale, fenomene ale naturii sunt potrivite pentru copiii cu varsta intre 1 si 3 ani;
  • Cartile cu povesti scurte si animatii complexe, cartile cu personajele preferate si cartile interactive sunt recomandate pentru copiii cu varsta intre 5 si 7 ani;
  • Cartile de educatie scolara si cartile cu litere de tipar care pot fi citite usor sunt potrivite pentru copiii care tocmai invata sa citeasca;
  • Pentru scolari sunt recomandate cartile cu lecturi din bibliografia scolara, cartile cu exercitii usoare si enciclopediile de cultura generala;
  • Pentru copiii de peste 10 ani, cartile cu personaje magice ori cele studiate la scoala, pot reprezenta cadoul ideal.

In general, cele mai multe carti pentru copii mentioneaza si varsta pentru care sunt potrivite, asadar, atunci cand esti la cumparaturi, fii atent si la acest detaliu cand alegi cartile. Pe site-ul anticariatului Targul Cartii, ai la dispozitie o oferta de carti pentru copii, atat educative cat si interactive, potrivite pentru orice varsta si perfecte pentru a petrece timp constructiv alaturi de micutii tai.

jucarii educative

2. Jucarii educative

Ca si in cazul cartilor, jucariile trebuie alese in functie de varsta si pasiunile copilului, astfel incat acesta sa fie atras de ele si sa se joace cat mai mult timp cu acestea. Pe site-urile de specialitate, poti gasi jucarii educative si interactive potrivite fiecarei varste.

3. Consola de joc

Pentru copiii mai mari, o consola de joc poate fi cadoul perfect, mai ales daca acestia sunt pasionati de jocurile video ori de domeniul IT. Daca doresti sa ii oferi copilului tau o consola de joc drept cadou, ai in vedere si stabilirea unui program strict in care el o poate folosi, intrucat nu trebuie sa neglijeze alte responsabilitati pe care le are, cum ar fi: intalnirile cu prietenii, temele, lectura etc.

4. Bilete la un eveniment sau o excursie

In preajma sarbatorilor, sunt organizate mai multe evenimente cu tematica pentru copii, iar participarea la astfel de actiuni poate reprezenta un cadou de neuitat pentru cel mic. Informeaza-te despre conditiile de participare la aceste evenimente, inainte de achizitionarea biletelor. Daca vrei ca cel mic sa aiba parte de amintiri unice, poti organiza si o excursie in familie. De exemplu, puteti vizita o atractie turistica din tara, in ton cu sarbatorile de iarna.

5. Un telefon sau gadget nou

Dezvoltarea tehnologica nu a ocolit nici produsele pentru copii, astfel ca ai la dispozitie jucarii si dispozitive foarte inteligente care sa-i permita celui mic sa-si dezvolte abilitatile. Daca este la varsta potrivita, un telefon nou poate fi un cadou foarte apreciat de cel mic.

Copiii sunt bucuria vietii tale, iar cadourile pe care le oferi trebuie sa exprime atat afectiunea ta pentru ei, dar sa fie si instrumente care sa ii ajute sa se dezvolte cognitiv. Cadourile ideale sunt acelea care sunt si utile dar si distractive, atat pentru parinti cat si pentru copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti biblioteca copii Carti copii pe varste Carti educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre