Cand cumperi primele lucruri pentru bebe in sarcina?

/ / Modificat: 2014-07-29
Cand cumperi primele lucruri pentru bebe in sarcina?

Primele lucrusoare pentru bebelusul din burtica ta trebuie achizitionate inca din timpul sarcinii. Renunta la superstitiile care spun ca nu e bine sa cumperi nimic pentru cel mic cat esti gravida si pregateste-te cum se cuvine pentru nasterea si aducerea acasa a copilului mult asteptat. Nu vrei sa fii luata pe nepregatite!

Cand e bine sa cumperi lucruri pentru bebelus in sarcina?

Multe mamici ti-ar spune ca niciun moment din cele 9 luni nu este indicat pentru a cumpara lucrurile necesare bebelusului. Acestea sunt superstitii nedemonstrate care mai rau incurca viitoarele mamici. Momentul nasterii le gaseste nepregatite si, in ciuda oboselii si extenuarii de la nastere, vor fi nevoite sa colinde magazinele in primele zile de la externare pentru a lua toate cele necesare.

Specialistii sustin ca primul trimestru de sarcina ramane perioada cea mai sensibila si cu grad mare de risc pentru orice sarcina. De aceea, este bine sa te concentrezi mai mult asupra ingrijirii personale decat sa iti faci griji pentru cumpararea lucrurilor de bebelus. Insa de pe la sfarsitul celui de-al 2-lea trimestru de sarcina trebuie sa incepi sa cauti toate cele necesare pentru nasterea copilului si pentru atunci cand vii cu el acasa.

Ce lucruri pentru bebelus trebuie sa cumperi in sarcina?

Hainute

haine_bebePrimele pe lista vor fi hainutele de nou-nascut de care vei avea nevoie inca din maternitate. Fa un set complet de body-uri pentru nou-nascuti, botosei, manusi si caciulita pentru a-l imbraca dupa nastere.

In rest, nu exagera cu hainutele pentru acasa. Tentatia de a lua cat mai multe modele va fi mare, dar trebuie sa te limitezi. Micutul tau va creste rapid in primele luni de viata si ai putea avea surpriza neplacuta sa nu le poarte pe multe dintre ele.

Mai bine limiteaza-te la cateva body-uri (cu gat larg si capse intre picioare) si cateva salopete, unele mai groase, altele mai subtiri, cativa botosei si manusi, dar mai ales caciulite. Sunt suficiente pentru ca nu va apuca sa le poarte mult si va trece la alte marimi.

Scutece, servetele umede si alte produse de ingrijire a pielii bebelusului

Scutecele sunt esentiale pentru ca o parte dintre ele trebuie luate in spital la nastere, iar cealalta parte trebuie sa te astepte cumintica acasa pentru momentul in care vei veni cu bebe. Pe langa scutece trebuie sa achizitionezi servetele umede, lotiuni de corp sau creme impotriva iritatiei pielii cu care il vei da pe bebe.

biberon_bpaAccesoriile pentru alaptat sau hranit biberonul

Daca ai de gand sa hranesti bebelusul cu biberonul este bine sa iti faci inca din sarcina provizia cu biberoane, kit de sterilizare, lapte praf, babetica sau suzeta.

Daca ai de gand sa il alaptezi, atunci este bine sa cumperi o pernuta pentru alaptat, creme pentru mameloane, o pompa de san si tot ce iti mai trebuie pentru ca alaptatul sa se desfasoare in conditii normale si confortabile.

Scaunul de masina

Daca vei transporta nou-nascutul cu masina de la spital vei avea nevoie de un scaun de bebelusi pentru masina. Acesta iti va folosi si cand micutul va creste, deci nu este o investitie inutila.

Pe masura ce inaintezi in al treilea trimestru de sarcina este cazul sa incepi sa completezi amenajarea camerei copilului cu toate necesare:

  • masuta de infasat;
  • patut, saltea si asternuturi;
  • cadita de baie;
  • cosulet pentru bebelusi;

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Primele lucruri bebelusi Biberoane bebelusi Bebelusi Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre