Cum sa cumperi primul patut al bebelusului

/ / Modificat: 2011-10-27
Cum sa cumperi primul patut al bebelusului

Daca vei fi in curand parinte cu siguranta te-ai intrebat cum sa cumperi si cum sa alegi primul patut al copilului.
Un patut va fi probabil locul in care copilul tau isi va petrece noptile in urmatorii doi-trei ani, asa ca e bine sa faci o achizitie informata. E de la sine inteles ca patutul trebuie sa fie solid, fara scanduri crapate, muchii ascutite si aschii.

 Sunt si parinti care prefera, in primele saptamani de viata ale copilului, sa il culce pe acesta in pat cu ei sau intr-un cosulet, alaturi de pat. Indiferent care ar fi optiunea ta, la un moment dat va trebui sa cumperi un patut, si e bine sa stii, inca de la inceput, ca acestea pot fi destul de scumpe.

Patuturile vin in forme variate, unele putandu-se converti in paturi care "se maresc" o data cu copilul.

Altele sunt special construite pentru a fi asezate langa marginea patului mamei, pentru a face alaptarea mai usoara in timpul noptii. Majoritatea au o latura rabatabila, in asa fel incat mamicilor le este mai simplu sa aseze acolo bebelusul sau sa-l ia in brate.

La majoritatea poate fi reglata si inaltimea, pe masura ce creste copilul.

De asemena, pentru a evita ca bebelusul sa roada scandurelele atunci cand ii cresc dintisorii, majoritatea  patuturilor sunt prevazute cu un invelis protector de plastic.

Ce trebuie avut in vedere la achizitionarea unui patut


• Daca va putea fi folosit doi-trei ani;


• Daca poate fi folosit pentru un nou-nascut;


• Daca ai gemeni, ii poti pune pe amandoi in acelasi patut in primele luni?;


• Pentru ca nu poate fi transportat usor dintr-o camera in alta, alege unul cu rotile.

Desi culoarea patutului ramane la latitudinea ta, poti sa incerci sa gasesti o culoare linistitoare pentru micut, ca verde sau albastru.

Multe modele gasesti si pe internet, printr-o simpla cautare pe google. Poti sa alegi intre modele de lemn (intre 250 si 700 RON), cu saltelute care se vand separat, sau modelele pliabile (intre 250 si 1000 RON), unele cu salteluta inclusa. De pe aceleasi site-uri poti cumpara si lenjerie de pat (intre 400 si 800 RON).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pat bebelusi Patuturi nou nascuti

Articole recomandate

Citeste si despre