Must-have pentru bebelusi: body-ul

/ / Modificat: 2017-01-18
Must-have pentru bebelusi: body-ul

Body-urile sunt piese vestimentare foarte populare in garderoba nou-nascutilor. Se gasesc intr-o multime de modele si culori, pot fi cu maneca scurta sau lunga si chiar cu picior, subtiri sau din materiale mai groase, ceea ce le face extrem de practice, un must-have pentru orice copil.

Infasatul bebelusului in scutece nu mai este de multa vreme o solutie, intrucat si-a dovedit dezavantajele. Parintii au inteles ca si pentru copilul abia nascut este esential confortul, de aceea articolele de imbracaminte se adapteaza nevoilor celui mic.

Body-ul este articolul de imbracaminte probabil cel mai des utilizat de catre orice parinte. Se regaseste in bagajul pentru maternitate, este inclus in setul pentru botez si este una dintre piesele vestimentare cel mai des oferite drept cadou de catre cei care vin sa viziteze nou-nascutul. Cu toate acestea, niciodata parca body-urile nu sunt destule. Un nou-nascut poate fi schimbat si de 5-6 ori pe zi, astfel ca intotdeauna e nevoie de un stoc destul de mare de body-uri curate in dulapiorul celui mic.

De ce sa alegem body-ul

Body-ul are o istorie de peste 100 de ani. A inceput sa fie folosit inca de la inceputul secolului trecut, insa abia prin anii '50 a devenit foarte popular.

Dar ce este mai exact un body? Este o piesa vestimentara sub forma unui maiou, tricou cu maneca scurta sau cu maneca lunga si care are o extensie pentru a fi fixat intre picioare cu ajutorul capselor sau al nasturilor. Forma body-ului poate sa varieze in functie de modalitatea de prindere, dar si in functie de destinatia lui.

Saptamana asta, alege de la Lidl body-urile pentru bebelusul tau. De joi, 19 ianuarie, gasesti 3 modele de seturi pentru baieti si 3 modele pentru fetite. Fiecare set contine 2 body-uri.

Un tip de body este cel cu fixare intre picioare cu capse sau nasturi. De regula, el are zona de la baza gatului usor largita, prin suprapunerea marginilor in stil plic sau printr-o deschizatura pe umar care se fixeaza in capse ori nasturi. In felul acesta, body-ul poate fi imbracat fara sa il incomodeze pe cel mic.

Body-urile cu inchidere laterala pe toata lungimea sunt unele dintre cele mai apreciate, in special pentru primele saptamani de viata ale bebelusului, cand inca zona ombilicala nu este vindecata in totalitate, fiind mai sensibila, si cand cel mic nu isi sustine singur capul. Cu acest tip de body copilul va fi imbracat mult mai usor.

Avantajele body-ului

De ce au ajuns body-urile atat de populare? Tocmai datorita faptului ca sunt foarte practice. Atunci cand imbraci un copil cu un body, te asiguri ca micutul nu ramane cu spatele sau cu burtica dezgolite nici pe timpul zilei, nici pe timpul noptii. In felul acesta, isi conserva o temperatura confortabila. Un alt avantaj important al utilizarii body-ului ca piesa vestimentara de baza este dat de faptul ca asigura acces usor la scutecul bebelusului, inlesnind schimbarea acestuia.

Body-urile sunt usor de spalat si pot fi gasite la preturi rezonabile in orice magazin, inclusiv in hipermarketuri. Body-urile sunt utile atat in sezonul rece, cat si vara. Exista modele de body-uri cu bretelute precum un maiou, astfel ca lasa pielea micutului sa respire chiar si in cele mai calduroase zile.

Pot fi purtate sub pantaloni scurti sau pe sub pantaloni lungi, pe sub fustite sau rochite si chiar ca atare. Se potrivesc perfect peste un scutec si se deschid cu usurinta in partea de jos pentru a-l schimba usor pe cel mic.

salopete-bebelusi_lidl

Body-urile cu picior si calcai sunt potrivite pentru perioadele in care temperaturile incep sa scada usor, dar si pe timp de noapte, pentru ca asigura un somn confortabil bebelusului. Sunt extrem de practice, intrucat reduc la maximum atat efortul parintelui de a-l imbraca pe cel mic, cat si disconfortul pe care il presupune pentru bebelus intregul proces al imbracarii si dezbracarii.

Body-urile din bumbac organic sunt tot mai des intrebuintate intrucat sunt realizate din material obtinut din fibre cultivate fara utilizarea de pesticide. Cum body-ul intra in contact direct cu pielea sensibila a bebelusului, este de preferat un astfel de material hipoalergenic. In plus, hainutele din bumbac organic sunt mult mai rezistente la rupturi, la frecari si la spalari repetate. Urmareste ofertele Lidl sa vezi cand apar hainutele din bumbac organic pentru bebelusi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Body bebelusi Haine bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre