Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Preeclampsia

  Preeclampsia este din pacate o problema destul de comuna in sarcina si apare atunci cand tensiunea sanguina creste. Riscul cel mai are de preeclampsie il au gravidele cu antecedente de preeclampsie, cele cu tensiune mare, boli de rinichi, diabet gestational sau boli autoimune.

  Pricipalele simptome asociate cu preeclampsia sunt durerile de cap, vederea in ceata, umflarea mainilor si fetei, o crestere brusca in greutate si urinare la intervale foaret mari de timp.

 2. #2
  iubytzik22
  Guest
  Ca simptom nu este si umflarea picioarelor? Fiindca stiu ca eu aveam picioarele umflate de ziceai ca am butuci si abia ma mai incaltam si tensiunea mare

 3. #3
  Floricica Veterana mimo's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.03.2009
  Postari in forum
  14.216
  Eu am fost suspectata de preeclampsie in timpul sarcinii. In saptamana 28 m-am trezit cu o tensiune foarte mare, depistata la un control de rutina la medicul de familie. Fara dureri de cap sau altceva. Mi se umflau picioarele, e adevarat, dar mie intotdeauna mi se umfla picioarele cand e cald, asa ca nu am banuit ca ar fi vorba d etensiune ridicata.
  In ultima parte a sarcinii am luat tratament antihipertensiv si nu am avut voie sa fac efort. La 34 de saptamani am fost internata in spital pentru ca cu toate ca faceam tratament tensiunea mi-a crescut foarte mult, aveam 160 cu 100. Am stat o saptamana in spital, mi s-au facut noi analize, mi s-a dat un alt tratament si m-am intors acasa. Stiam deja ca bebe mai poate sta in burtica maxim 2-3 saptamani - tensiunea mea ridicata ii facea deja rau. Asa ca la 36 de saptamani am nascut prin cezariana. In ultimele 2 saptamani in loc sa ia in greutate copilul meu a scazut datorita hipertensiunii. Atunci cand l-a scos pe bebe doctorul a constatat si o desprindere de placenta.

  Motivul pentru care am povestit peripetia mea din timpul sarcinii e ca sa avertizez mamicile sa nu isi neglijeze tensiunea arteriale. Chiar daca nu au antecedente personale sau istoric de hipertensiune in familie trebuie sa isi controleze periodic tensiunea arteriala. E foarte important. Unii medici de familie - de exemplu al meu - neglijeaza acest aspect, de aceea e important sa le solicitam noi sa ne verifice tensiunea.

  Multa sanatate tuturor!

Cuvinte cheie pentru acest topic

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari