Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita AllexAndrutzaa's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.12.2011
  Postari in forum
  46

  Concediul maternal pre-natal si post-natal

  Hristos A Inviat, mamici si burtici!!!

  Ma numesc Alexandra si am 23 de ani!!!Sunt (ca sa zic asa) o noua burtica printre voi in saptamana 27 de sarcina!!! Bebelul meu va vedea lumina zilei unde in jurul datei de 19 iulie dupa calculele doamnei doctor!

  Apelez la voi prin acest topic in speranta ca poate ati putea sa ma lamuriti cum se calculeaza aceste zile de concediu maternal prenatal si postnatal date de medicul de familie!!!

  Tin sa mentionez ca saptamana trecuta am fost la dansa si am intrebat-o cand trebuie sa vin pentru acele zile de concediu pre-natal. A calculat si mi-a spus ca pe 15 mai sa ne vedem pentru prenatal. Printre toate a mentionat ca nu poate da concediu prenatal mai devreme de 7 luni si 10 zile de sarcina. I-am explicat ca mi-ar fi mult mai de folos din cele 126 de zile pe care ar trebui sa le primesc (asa am citit pe internet) sa imi iau cat se poate mai multe pentru prenatal si cat mai putine postnatal. Dar a zis ca nu poate face asa ceva.

  Ma puteti lamauri si pe mine motivul pentru care mi le imparte aproape la nr egal de zile??

  Va multumesc si va urez in continuare Sarbatori Fericite!

 2. #2
  Floricica Avansata catalin_a's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.01.2012
  Postari in forum
  2.415
  Buna si bine ai venit printre noi. Ref la concediul pre si post natal, din cele 126 de zile, tb sa lasi minim 42 de zile post natal, restul poti sa ti-l iei inainte de nastere.In general, concediul prenatal se ia cam cu 2 luni de zile inainte de DPN, incepand cu sapt 31 de sarcina. Sper sa te ajute.

 3. #3
  Floricica Nou Venita AllexAndrutzaa's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.12.2011
  Postari in forum
  46
  aham. eu am calculat dupa spusele ei si imi da mai mult de 42 de zile in postnatal...si eu vreau minimul care se poate da :(

  multumesc pentru raspuns...:*

 4. #4
  Floricica Avansata dalicris's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.03.2011
  Postari in forum
  1.387
  Poti sa ceri mai mult din prenatal, dar sa ai minimul de 42 de zile de postnatal asigurat. Doctorul este obligat sa iti raspunda la solictare. Dar, mai devreme de 7 luni de sarcina se ia doar daca ai probleme medicale sau din alte considerente care pot afecta buna-dezvoltare a fatului.

 5. #5
  Floricica Novice ana.b's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.11.2011
  Postari in forum
  305
  buna!
  aveti idee cati bani luam in acest concediu? un anumit procent din salariu net/ brut?

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari