Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita cretulina28's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.11.2007
  Postari in forum
  130

  Ce inseamna Clasa Einstein?

  As vrea sa stiu mai multe lucruri despre Clasa Einstein..

 2. #2
  Floricica Nou Venita IuliaPantazi's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.02.2011
  Postari in forum
  41
  De obicei copiii cu dezvoltare tipica invata fara nicio interventie. Cu alte cuvinte, mediul tipic in care s-au nascut si traiesc prezinta acele conditii care asigura invatarea limbajului, a jocului si dezvoltarea abilitatilor sociale adecvate. Majoritatea copiilor invata la inceput din mediul natural in care traiesc uluitor de repede, complet neasistati.
  Cu toate acestea, dupa cativa ani de viata, mediul nu mai este suficient pentru a le asigura invatarea intr-un mod la fel de natural. Ei au nevoie de un mediu mai structurat sa fie pregatiti pentru o noua etapa in care va trebui sa functioneze – “scoala”.
  Cheia succesului pentru orice copil care merge la scoala este reprezentata de dezvoltarea abilitatilor sociale si emotionale pentru a ii permite integrarea in noua structura.

  Astfel s-a nascut Clasa Einstein, un program educational pentru segmentul de varsta 3-7 ani, care dezvolta inteligenta emotionala si aptitudinile de management comportamental. Programul se desfasoara pe o perioada de 6 luni cu o frecventa de 1 sedinta saptamanala si cu 10-12 copii/grupa. Copiii vor avea posibilitatea sa participe la intregul program sau doar la anumite teme din cadrul lui.

 3. #3
  Floricica Nou Venita cretulina28's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.11.2007
  Postari in forum
  130
  Pai nu asta ar trebui sa faca la gradinita?

 4. #4
  Floricica Nou Venita IuliaPantazi's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.02.2011
  Postari in forum
  41
  Clasa Einstein este un program complementar gradinitei pentru ca oferim un cadru de lucru total diferit.

  In cadrul fiecarei “lectii” vom urmari mentinerea abilitatilor sociale, a abilitatilor de viata de zi cu zi si vom dezvolta aptitudini de management comportamental. De asemenea copiii vor invata sa dezvolte comportamente adecvate anumitor situatii specifice cum ar fi de exemplu :”Cum sa faca fata schimbarilor din rutina zilnica?”, “Cum sa lucreze intr-o sala de clasa?”, “Cum sa participe la o conversatie?”, “Cum sa-si astepte randul?”.
  Corectarea comportamentelor copiilor intr-o anumita situatie se face intr-o maniera prietenoasa pentru ei, stimulandu-i sa-si dezvolte stima de sine, creativitatea, spontaneitatea si imaginatia ajutandu-i sa faca fata atat evenimentelor asteptate cat si celor neasteptate.

  Pe parcursul lectiilor, copiii sunt observati atent identificandu-se pentru fiecare punctele tari si punctele slabe.

  Parintii vor fi informati lunar despre evolutia copiilor primind recomandari legate de ceea ce este de facut in fiecare caz in parte.
  In formarea grupelor de copii se va tine cont de capacitatea fiecaruia de acomodare, de puterea de asimilare a informatiei.
  Ideea este ca fiecare copil va fi inclus "in clasa" care i se potriveste si nu invers. In acest context se ofera oportunitatea fiecarui copil de a face performanta plecand de la nivelul de la care se afla.

  Copiii vor fi atent observati pe parcursul desfasurarii lectiilor urmarindu-se punerea in evidenta a deficitului de atentie, a hiperactivitatii, a deficitelor motorii si a celor de limbaj expresiv la diverse nivele, utilizarea corpului, afectele, utilizarea necorespunzatoare a simbolurilor (cuvantul, desenul, scrisul, cititul). De asemenea vor fi urmarite prezenta unor abilitati speciale la nivelul participantilor.

  In ambele situatii parintii vor fi informati despre constatarile facute fiecare primind recomandari in functie de situatie.

  Toate activitatile care se desfasoara in cadrul Clasei Einstein desi au drept obiectiv predarea unor subiecte foarte serioase si care nu fac placere copiilor sa fie discutate, modalitatea in care sunt prezentate ii determina pe acestia sa-si doreasca sa vina si data viitoare, dorind in acelasi timp sa puna in practica inca de la iesirea pe usa ceea ce au invatat in clasa.
  Modificata de IuliaPantazi; 11.03.2011 la 09:06:53.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari