Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Veterana Vizitator's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.11.2004
  Postari in forum
  15.891
  Eu cred ca este indicat sa se adopte un copil cat mai de timpuriu - la cateva luni sau 1 - 2 ani - inainte de a avea el capacitatea de a intelege ce i se intampla si de a-si putea aminti in viitor aceste momente.

 2. #2
  maria
  Guest
  Sunt de acord ca trebuie adoptat la o varsta cat mai frageda, astfel incat sa nu aiba probleme in perceperea ta, ca si mama adoptiva, ca mama reala, "adevarata". Este indicat sa nu realizeze foarte clar ce se intampla.

 3. #3
  Floricica Nou Venita puiutz's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.01.2005
  Postari in forum
  106
  Criteriul varstei in adoptia unui copil este importanta, dar nu esentiala: ideal ar fi ca un copil sa fie adoptat tinand cont de personalitatea, temperamentul, caracterul sau. Adoptia unui copil la varste mai "mari" (de la 2-3 ani in sus) "fereste" viitorii parinti de eventuale surprize in ceea ce priveste psihicul copilului. Chiar daca ar fi adoptat timpuriu, este bine - si chiar indicat- sa i se explice copilului ca a fost adoptat, de indata ce acesta are varsta la care poate intelege acest concept, chiar daca acest proces este pe moment dureros pt copil si parintii adoptatori. Procedand astfel cu tact si blandete, se poate trece peste un eventual viitor "de ce m-ai mintit?" care ar duce la scaderea increderii copilului in propriile forte si in capacitatea parintilor de a-i oferi dragoste neconditionat.

 4. #4
  Floricica Veterana Vizitator's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.11.2004
  Postari in forum
  15.891
  http://www.copilul.ro/index.php?s=50_1&id=3&articol=751

 5. #5
  Floricica Nou Venita lexus's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.01.2006
  Postari in forum
  6
  Excelent. Si as mai adauga ca ar fi bine ca familiile sau persoanele care vor sa adopte sa se orienteze si catre copii mai mari. Pana la 6 ani copiii se pot adapta. Este adevarat ca poate fi mai greu cu un copil mai mare, dar cred ca merita efortul. In plus, carentele de ordin afectiv pot fi acoperite in timp. Poate nu in totalitate, dar in mare parte.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari