Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita baltazar's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.08.2005
  Postari in forum
  2
  Este ceva normal ca la varsta asta sa isi schimbe dintisorii. In mod normal la varsta de 6 ani apar primii molari (masele) care nu apar in locul altor dinti ci in spatele dintilor existenti, apoi in jurul varstei de 7 ani urmeaza sa se schimbe incisivii.
  Este important ca un copil sa aiba toti dintisorii chiar daca sunt de lapte, aceasta favorizand mai apoi eruperea corecta a dintilor definitivi.
  Nu cred ca acesta este un motiv pentru o vizita la medicul stomatolog decat in cazul in care exista si alte probleme.

 2. #2
  Floricica Nou Venita titi's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.10.2005
  Postari in forum
  3
  baltazar a uitat sa mentioneze ca si incisivii centrali superiori se schimba tot la varsta de 6 ani (teoretic), iar daca aceia se misca e ok, puteti sa il scoateti si sa-l puneti sub perna sa vina zana maseluta. Atentie insa, mobilitatea trebuie sa fie mare ca sa nu avem dureri. Cel mai bine e la dr., pentru ca il anesteziaza cu spray cu lidocaina si nu simte nimic.

 3. #3
  Floricica Nou Venita cerasela67's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.10.2005
  Postari in forum
  38
  Fetita mea are numai 5 ani si 5 luni si i se misca un incisiv superior si cei doi inferiori. Are niste dinti perfecti, am spalat-o pe dinti de la 1 an (atunci avea toti dintii de lapte)si i-am dat Zimafluor inca de la nastere. Dar la 4 luni i-au aparut cei 2 incisivi inferiori iar acum sunt pe cale sa cada. Mergem la stomatolog numai daca nu reusim sa ii scotem noi dar sper sa nu avem probleme.

 4. #4
  Floricica Nou Venita carmens's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.02.2006
  Postari in forum
  49
  Baietelului meu,ALEX,are 7 ani,i-au cazut in ultimele 2 saptamani-3 dintisori!Rapid si fara dureri,doar il auzeam ca are ceva in gura si-l deranjeaza...!Ce greu i-a fost cand i-a cazut primul dintisor,un incisiv inferior,acum 2 ani,l-am si filmat atunci,in direct,tocmai eram cu webcam-ul pe el,.....a plans,a spus ca se ascunde ca e urat,...pana i-am explicat ca e ceva absolut normal,si ca-i se vor schimba toti dintii,nu s-a linistit !Acum nu mai e nici o problema,s-a obisnuit deja,si fetele pe langa el,sunt pregatite pentru noua etapa din viata,dar toate la timpul lor!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari