Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita cosmina's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.04.2005
  Postari in forum
  6
  Cred ca pt. a-l apara, trebuie pur si simplu sa te impui...pt. inceput printre apripiatii care au o altfel de parere, apoi cu restul, daca este cazul...Nu trebuie sa-i creezi copilului nici macar senzatia ca este *diferit* fata de ceilalti, doar pt. ca este adoptat...este ingerasul nostru si noi suntem adevaratii parinti...De asemenea nici celor din jur, prin comportamentul tau, nu trebuie sa le induci aceasta senzatie de aparte...

 2. #2
  maria
  Guest
  Interesanta aceasta idee de aparare, dar in momentul cand se pune acesasta problema... e perceput ca diferit.
  E o diferenta intre copilul propriu si cel adoptat? (ma refer la parinti adoptivi). Cum oare percep acestia copilul adoptiv?

 3. #3
  Floricica Nou Venita mihaelam's Avatar
  Membru inregistrat la
  31.01.2005
  Postari in forum
  23
  Copilul adoptat nu este un copil "diferit", este un copil iubit de parinti. Un copil care va fii fericit, sanatos si "special" pentru parintii lui, fiindca el este cel mai frumos si destept dintre toti. Nu se pune problema ca va fi perceput altfel de parinti. Nu te inteleg Maria, in ce sens sa fie vazut altfel de parinti?

 4. #4
  Floricica Nou Venita cosmina's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.04.2005
  Postari in forum
  6
  Draga Maria,
  Esti in eroare sau doar nestiinta, poate. In primul rand, nu este doar o idee ceea ce am afirmat. Nu exista o *perceptie* a parintilor adoptivi.Ne intregeste. Pt. noi, copilul nostru este o raza de lumina, este un ingeras....este motivul si rationamentul vietii noastre. Daca pleci de la ideea preconceputa ca ar fi *perceput* altfel*, te sfatuiesc, sincer, sa nu adopti...In subsidiar, in unele tari din U.E. s-au facut studii de caz, care au concluzionat, ca nu copil adoptat, in timp ajunge chiar sa *imprumute* din trasaturile fiziologice ale parintilor...

 5. #5
  Floricica Nou Venita mihaelam's Avatar
  Membru inregistrat la
  31.01.2005
  Postari in forum
  23
  Clar un copil imprumuta trasaturile fetei, gesturile, expresiile verbale ale parintilor. Fie ca e adoptat fie ca nu, copilul seamana cu persoanele cele mai importante din viata lor. Nici nu ar trebui sa existe problema de a apara un copil adoptat. Prejudecatiile astea ar trebui sa dispara dar asta e egal cu "ar trebui ca mos craciun sa existe".

 6. #6
  Floricica Nou Venita cosmina's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.04.2005
  Postari in forum
  6
  Mihaela, ai perfecta dreptate. Am incercat sa gasesc o logica in prejudecatiile altora....o posibila explicatie consider ca ar fi educatia, flexibilitatea in gandire si, de ce nu, un alt gen de egoism al acestor persoane, care, in fond surclaseaza interesul copilului....

 7. #7
  maria
  Guest
  Nu e vorba de idei preconcepute sau de altceva de acest gen. Puneam doar problema la modul general. Si eu sunt de parere ca nu ar trebui sa existe diferente in purtarea parintilor fata de un copil natural si unul adoptat. Dar e cert ca este o mica deosebire intre ei, chiar daca multi parinti - si e cea mai buna solutie - ii privesc la fel.

 8. #8
  Floricica Nou Venita anda01's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.04.2005
  Postari in forum
  9
  PREJUDECATA. Ceea ce afecteaza o buna relatie intre cei ce infiaza si ceilalti. Este o vorba populara.. "Gura lumii nici pamantul n-o astupa". Clar, dragostea, iubirea, atentia, gingasia, "rationamentul vietii noastre"- toate acestea sunt valabile pentru indiferent ce categorie de parinti. Copilul adoptat, nu numai ca imprumuta trasaturi, deja din start are din trasaturile celor care-l infiaza. Din start este copilul lor.Undeva, acolo sus , cineva le regleaza pe toate.

 9. #9
  Floricica Nou Venita cosmina's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.04.2005
  Postari in forum
  6
  Draga Anda,
  Ai perfecta dreptate, cineva acolo sus ne iubeste. Ingerasul nostru nu doarme...nici macar cand ea face nani...

  Cu drag, Cosmina

 10. #10
  Floricica Nou Venita karmin's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.07.2005
  Postari in forum
  142
  Parinte este nu cel care concepe copilul ci cel care il educa si il creste!
  Din punct de vedere legal nu exista nici o diferenta intre copilul natural si cel adoptat, intre parinte natural si parinte adoptiv.
  V-ati gandit vreodata sa adoptati un copil din miile de fiinte incatusate in orfelinate? Ba chiar, daca nu aveti curajul, macar sa adoptati un caine de pe strada in loc sa cumparati unul scump, dar de rasa.
  Ideea este: NU INCERCATI SA FACETI CONVERSATIE PE ACEST SUBIECT, ORI DATI RASPUNSURI CONCRETE SI IN CUNOSTINTA DE CAUZA ORI HASH……..
  Ar trebui sa aprofundati idea si sa priviti cu respect persoanele care au avut curajul acesta. Toata admiratia mea, doamnelor !!! Pentru mine sunteti intangibile. Iar copii adoptati nu trebuie aparati mai indeosebi decat cei naturali tocmai pe considerentul primei fraze expuse. Nu va fie teama, si ei vor stii ce inseamna conceptul de parinte, chiar mai bine decat un adult.

 11. #11
  Floricica Nou Venita eliane's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.10.2005
  Postari in forum
  2
  Draga Aissa,
  iti inteleg perfect framintarile, pentru ca si eu am adoptat acum citiva ani un copil si imi este frica de rautatea celor din jur, daca ar afla care este situatia ei.
  Din pacate impotriva lipsei de educatie si de suflet nu putem face mare lucru. Tot ce ne ramine de facut este sa sadim in sufletul copilului certitudinea ca ii purtam toata dragostea si ca el este parte integranta din sufletul nostru. Pe de alta parte eu te sfatuiesc sa deschizi direct discutia cu cei pe care ii suspectezi ca "susotesc" si sa le explici ca gestul lor este de departe elegant si ca pot rani iremediabil un suflet total nevinovat. Nu e usor, dar nici imposibil! In plus, stii ceva? eu le spun persoanelor de acest gen ca sunt mindra pentru gestul facut si ca le doresc si lor sa aiba parte de tot atita implinire. Mult succes! Eliane

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari