Cu cat cresc, cu atat copiii devin mai constineti de ceea ce ii inconjoara, de miscarile si zgomotele din jurul lor si incep sa capete acea teama de zgomote puternice precum tunete si fulgere, zgomotul de la aspirator, claxoane puternice, sirene.

Este foarte important ca cel mic sa fie familiarizat cu zgomotele, de exemplu cu tunetele si fulgere poti sa ii povestesti pe intelesul lui de unde vin tunetele si fulgere, sa il inveti de exemplu sa bata din palme cand tuna si fulgera, pe strada sa ii arati masinile si sa ii povestesti ca asa face masina "tiii-tiii" sa ii arati ca nu are de ce sa se teama. La fel si cu aspiratorul lasa-l prin casa ca el sa poata sa il vada, sa il studieze, arata-i cum functioneaza fara sa il pornesti.

La noi Edi nu prea se sperie inca de tunete, fulgere, claxoane ba din contra daca adude cand suntem afara un claxon puternic, o masina mare, oice zgomot puternic intoarce capul si se uita de unde vine zgomotul. Cu aspiratorul se joaca se catara pe el, imi scurteaza cablul

Voi cum ati invins frica celor mici de sunete puternice?