Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita mariposa's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.02.2009
  Postari in forum
  14
  Fetelor cum ii invatam pe copii sa se adreseze persoanlelor adulte ca forma de salut? Eu am mers pe salutul "Buna ziua" sau "La revedere" insa am avut 2 scene oribile in care 2 batrane au apostrofat-o destul de dur pe Mihaela pentru ca nu le-a spus sarut-mana. Pe de alta parte ma lupt si cu bona care le fel o invata sa spuna si la barbati si la femei.

  Voi ce forma de salut folositi?


 2. #2
  oanachampion
  Guest
  Cred ca depinde si de varsta copiilor. Ai mei, deocamdata, spun doar "hi" si "bye" la oricine (au 2 ani si 5 luni). Insa "buna ziua" mi se pare f respectuos si chiar nu mi se pare necesar invechitul "saru-mana". Eu, de ex, folosesc "saru-mana" cu sens de "multumesc", nu cu sens de "buna ziua".

 3. #3
  Floricica Nou Venita babymouse's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.06.2008
  Postari in forum
  47
  Eu sunt pentru "Buna ziua" si "La revedere", sunt corecte si merg in orice context.

  "Sarutmana" se spune doamnelor. Cand ai un baiat mai mare este foarte frumos sa il inveti sa spuna "sarutmana" domnisoarelor.

 4. #4
  Floricica Debutanta adrianarenata's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.09.2008
  Postari in forum
  999
  cel mai potrivit cred ca e "buna ziua", "la revedere" "o zi buna/frumoasa"si cand baieteii vor fi mai marisori sa spuna "sarut mana" doamnelor si domnisoarelor.

 5. #5
  Floricica Senior creolina's Avatar
  Membru inregistrat la
  23.04.2008
  Postari in forum
  3.846
  LA revedere si buna ziua mi se par la fel de respectuoase ca sarut-mana, cu atat mai mult cu cat vin din partea unui copil.
  Eu consider dovada de educatie un copil care stie sa dea buna-ziua, merge in orice context si oriunde. Legat de scenele pe care le-a trait micuta ta imi pare rau ca unele batrane uita bunul simt.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari