Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita oachesa_blue's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.02.2009
  Postari in forum
  17
  Matilda are un an si 2 luni si inca nu ne arata cu degetul de vrea, nu arata spre jucarii sau spre altceva. Camd au inceput copilasii vostri sa arate ce vor?

 2. #2
  oanachampion
  Guest
  Pai, in mod normal, chestia asta apare intre 12-19 luni. Fetita ta are de abia 14 luni, deci nu exista nici un motiv de ingrijorare. Cat despre ai mei, sincer nu-mi mai aduc aminte cand au inceput sa faca asa ceva...

 3. #3
  Floricica Novice paula bogiu's Avatar
  Membru inregistrat la
  29.11.2008
  Localitate
  nicosia
  Postari in forum
  355
  Irina are un an si o luna,si de curand (aprox. doua saptamani)a inceput sa arate cu degetul .Tin minte ca la inceput arata doar ca sa ma imite,fara tinta..Acum cand cere ceva anume intinde degetelul spre acel lucru.
  Si eu consider ca nu e o problema faptul ca fetita ta nu ararata inca cu degetul.

 4. #4
  Floricica Nou Venita rozie's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.12.2009
  Postari in forum
  21
  la 11 luni a inceput sa arate alex cu degetul si sa zica: i, i.
  si acum la 1 an si 5 luni face la fel dar il provoc sa vorbeasca. il intreb ce doreste si il pun sa raspunda prin da sau nu, daca maraie sau urla ma fac ca nu inteleg.

 5. #5
  Floricica Novice mirela_cirneci's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.11.2009
  Postari in forum
  422
  Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare.Asa cum mai spunea cineva de la un an copii capata acest reflex,dar daca fetita ta a fost obisnuita sa i se dea tot ce doreste ,sau daca are acces la jucarii si si le poate procura oricand vrea nu va arata cu degetelul pt ca nu are nevoie.Alexia mea abia dupa un an si doua luni a inceput sa arate cu degetelul spre obiectele dorite.Dar nu mi-am facut griji absolu deloc,si nici tu nu cred ca ar trebui sa iti faci.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari