Ultimele discutii din forum
  1. #1
    Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.10.2007
    Localitate
    Bucuresti
    Postari in forum
    7.664

    Idee Meniul copilului la 2 ani

    Incepand cu varsta de 2 ani meniul copilului poate fi acelasi cu al intregii familii, deja restrictiile la anumite alimnete sunt "ridicate" in mare parte. De evitat in continuare sunt carnea de porc si grasimile (precum slanina de exemplu), cicolata, margarina si dulcuiurile in exces.

    De acum se pot da copilului fasole si linte. Cantitatea de legume ar trebui sa fie in jur de 300g pe zi iar cea de frcute de 150g pe zi.

    Incepand cu 2 ani se pot da copilului si legume crude sub forma de salate. Copilul va primi in continuare 5 mese pe zi dintre care 3 mese principale si 2 gustari.

    Care este meniul copilului vostru la 2 ani?

  2. #2
    Floricica Debutanta yuxi's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.02.2010
    Postari in forum
    1.074
    Eu salate le-am dat si mai devreme de 2 ani, rosii ardei, castraveti si ceapa, le-am dat si ceapa verde si ridichi, sau salata verde cu ton si porumb. Si am trecut la 3 mese pe zi tot inainte de 2 ani. De carnea de porc, fasole si varza m-am ferit mult timp, dar acum am inceput si cu astea, mai rarut insa cu carnea de porc, nu o gatesc decat in tochitura, sau la gratar dar foarte rar, poate o data la doua luni.
    Modificata de yuxi; 09.09.2010 la 13:54:45.

  3. #3
    stefaniajohansson
    Guest
    la noi se dau la copii aceleasi alimente ca la adulti de cand copiii au 1 an. trebuie doar tinut cont de faptul ca nu tot ce e de cumparat e sanatos.
    J mananca asa:

    micul dejun: terci de secara+ovaz/mamaliga cu lapte sau iaurt/perle de branza cu fructe proaspete, sandwich (paine wasa sau paine cu samanta intreaga) cu philadelphia eco si gem (eco, fara adaos de zahar), ou fiert cu rosie si castravete si avocado, fulgi de ovaz+secara cu lapte (facuti de mine la cuptor-va pot da reteta), eventual si un fruct

    gustare: fruct

    pranz: ce mancam noi, mancare calda sa fie

    gustare: aceleasi variante ca la micul dejun, cateodata ii mai dau si 50 de grame de nuci si alune crude (nuci, cashwe, alune de padure, migdale), macinate in robot impreuna cu 2-3 curmale, adaug 2-3 linguri de fulgi de cocos si, eventual 5 gr de cioco neagra 86% cacao facuta bucatele. adaug lapte de soia (eco) si mananca cu o pofta de nedescris

    cina: ce mancam noi, mancare calda (nu aceeasi ca la pranz)

    gustare: fruct, fruct cu iaurt, perle de branza cu fruct..

    din toate cele insiruite, doar nucile si alunele nu sunt ecologice..inca nu am gasit la un pret omenesc:((

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari