Sucul de rodie, alimentul minune pentru fertilitate

/ / Modificat: 2014-01-10
Sucul de rodie, alimentul minune pentru fertilitate


 Sucul de rodie este recunoscut inca din vremuri biblice ca fiind un dar de la Dumnezeu iar arborele rodiu era considerat "copacul vietii".

De curand, sucul de rodie si-a recapat o parte din popularitatea sa, datorita beneficiilor pe care le are pentru sanatate: ajuta la tratamentul infertilitatii, protejeaza impotriva bolilor cardiace si contine o cantiate mare de acid folic.

Sucul de rodie este o sursa foarte buna de acid folic, esential pentru dezvoltarea intrauterina sanatoasa a unui bebelus. Acidul folic, cunoscut si drept folat, este vital pentru formarea celulelor rosii de sange si a ADN-ului, ce contine codul genetic individual.

Noi studii au demonstrat ca exista o relatie intre nivelul de folat si greutatea bebelusului la nastere.

Femeile care au niveluri mai ridicate de folat in timpul sarcinii timpurii vor avea bebelusi mai sanatosi si cu o greutate mai mare la nastere. In Iran, de exemplu, rodiile sunt recomandate femeilor insarcinate pentru ca au niveluri foarte ridicate de fier.

Cel mai intrigant beneficiu al rodiei este acela ca are o reputatie binecunoscuta pentru imbunatatirea ferilitatii si a apetitului sexual. Rodia era unul sintre simbolurile principale ale Afroditei, zeita greaca a dragostei (de unde si cuvantul "afrodiziac"). Nu se stie exact de ce rodia actioneaza ca un stimulant sexual asupra corpului, dar se pare ca acest lucru este legat de compozitia chimica a fructului.

Consumul regulat de suc de rodie ar putea mari calitatea si mobilitatea spermei, potrivit unui alt studiu recent. Proprietatile anti-oxidante ale sucului de rodie ar putea juca un rol important si in tratarea inferilitatii masculine, asa ca daca incerci sa ramai insarcinata, roaga-l pe partenerul tau sa consume suc de rodii in mod regulat.

Mod de preparare

Poti consuma fructul rodiei ca atare, pentru ca este foarte gustos, sau sub forma de suc concentrat. Fructul rodiei poate fi folosit si pentru a face compot, sirop sau serbet sau la diferite tarte cu fructe.

Administrare

Un pahar de suc de rodie pe zi este cea mai simpla si eficienta metoda de a te bucura de toate beneficiile fructului. Un pahar pe zi de suc de rodie iti va asigura 100% din necesarul zilnic de acid folic.

Contraindicatii

Fructul rodiei nu are contraindicatii pentru consum pentru ca nu are un efect toxic asupra corpului. Este un fruct destul de comun, cu exceptia concentratiei foarte mari de vitamina C. Insa produsele preparate din trunchiul copacului rodiu sau din radacina lui pot fi otravitoare, actionand ca nicotina asupra corpului tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate tratament naturist Plante medicinale pentru fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre