Zmeura si frunzele de zmeura rosie trateaza infertilitatea feminina

/ / Modificat: 2014-02-12
Zmeura si frunzele de zmeura rosie trateaza infertilitatea feminina

Se stie de ceva timp ca zmeura si frunzele de zmeura pot ajuta in tratamentul infertilitatii feminine. Zmeura rosie, cunoscuta si ca "rubus ideaus", este un fruct comestibil apartinand speciei Rubus. Zmeura si frunzele de zmeura sunt folosite de multi ani de catre multe culturi pentru efectele benefice asupra sarcinii.

Zmeura rosie contine niveluri ridicate de vitamine si minerale, inclusiv vitaminele C, B, acid folic, magneziu, cupru si fier, importante nu numai pentru a mentine functiile normale ale corpului dar si pentru a regulariza ciclurile menstruale prin echilibrarea fluxului sangvin catre organele reproducatoare, imbunatatind astfel sansele de a ramane insarcinata.

Beneficiile zmeurei

Zmeura se pare ca mai are si un efect tonifiant asupra sistemului reproducator feminin, ajutandu-l sa functioneze normal.

De asemenea, fructul contine si substanta cyanidins ce inhiba dezvoltarea obezitatii si diabetului, scazand riscul infertilitatii cauzate de simptomele diabetului si obezitatii.

Timp de mai multe secole femeile care aveau un risc crescut de a pierde sarcina consumau ceaiul de frunze de zmeura rosie pentru a preveni complicatiile. Ceaiul de frunze de zmeura rosie relaxeaza uterul si poate micsora riscul de avort spontan.

Ceaiul de frunze de zmeura rosie este si un bun stimulat al fertilitatii pentru ca ajuta ca oul fertilizat sa se prinda de peretele uterin si sa ramana acolo.

Consumate sub forma de ceai, frunzele de zmeura rosie sunt unul dintre cele mai sigure tonice pentru femeile care incearca sa ramana insarcinate dar si pentru cele care sunt deja insarcinate. Ceaiul tonifica uterul (prin substanta alkaloid fragrine), imbunatateste contractiile si ajuta in tratamentul constipatiei.

Mod de preparare:

Fructele de zmeura pot fi consumate ca atare, in salate de fructe sau in tarte de fructe. Exista in farmacii si zmeura sub forma de capsule sau tinctura.

Pentru a prepara ceaiul de frunze zmeura, toarna o cana de apa fiarta peste 1 sau 2 linguri de frunze uscate, lasa acoperit timp de 10 minute si apoi indulceste dupa gust. Spre deosebire de alte plante "medicinale", frunzele de zmeura au chiar un gust placut.

Administrare:

2, 3 cani de ceai pe zi. Fructe la discretie.

Contraindicatii

Nu exista contraindicatii daca nu se face supradoza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate tratament naturist Ceaiuri pentru fertilitate Plante medicinale pentru fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre