Lucruri pe care doar mamele care au ramas greu insarcinate le inteleg

/ / Modificat: 2017-09-29
Lucruri pe care doar mamele care au ramas greu insarcinate le inteleg

Unul din sapte cupluri se confrunta, la ora actuala, cu probleme de fertilitate. Stiu totul despre sexul programat si sunt la curent cu toate metodele pentru stimularea si cresterea fertilitatii. Totodata, traiesc cu teama ca nu vor fi niciodata parinti. Insa toate aceste griji si ganduri se transforma intr-o fericire de nedescris in momentul validarii unui test de sarcina, o experienta incredibila!

Iata 15 lucruri pe care doar mamicile care au ramas greu insarcinate le inteleg

1. Sexul spontan este exclus din ecuatie

Cand te chinui ani de zile sa ramai insarcinata, sexul spontan este inlocuit cu sexul "programat". Asta inseamna ca ar trebui sa faci sex in functie de data estimata a ovulatiei. Nu conteaza daca esti epuizata sau pur si simplu nu ai chef. Trebuie s-o faci musai in acele zile, daca vrei ca fecundarea ovulului de catre spermatozoizi sa aiba loc.

2. Stii totul despre ovulatie

Iti verifici mereu temperatura bazala, ca sa stii exact cand esti la ovulatie. Ai citit atat de mult despre hormoni si fertilitate, incat ai putea sa-ti dai doctoratul in domeniu. Identificarea perioadelor fertile a devenit noul tau hobby.

3. Mananci tot ceea ce iti poate stimula fertilitatea

Din dieta ta nu lipsesc legumele verzi, ouale si bananele. Ai grija mereu sa mananci sanatos, in timp ce tanjesti in secret dupa alimente dulci si poate un pahar cu vin rosu.

4. Cumperi orice produs care iti promite ca ramai insarcinata

Testezi orice. De la aplicatii pentru telefonul mobil si bratari de urmarire a ovulatiei, pana la cele mai recente programe hi-tech de stimulare a fertilitatii. Odata ce ai ramas insarcinata, le impingi intr-un sertar, sperand ca nu vei mai avea nevoie de ele data viitoare.

5. Toata lumea iti spune ca trebuie sa te relaxezi ca sa ramai gravida

Usor de zis, greu de facut. Stii ca nu te vei relaxa niciodata cu adevarat, pana nu vei vedea doua liniute rosii pe testul de sarcina.

6. Vezi pe strada numai femei gravide

Ca o ironie a sortii, nu e zi lasata de la Dumnezeu sa nu vezi pe strada cel putin o femeie gravida. Parca e ca un memento constant ca nu esti si tu ca ea...

7. Ti-e greu cand prietenele te anunta ca asteapta un bebelus

Si culmea, au ramas insarcinate de la prima incercare! "Nici nu stiu cum s-a intamplat! Nici macar nu ne gandeam sa facem un copil acum!", spun ele. In adancul fiintei tale, te bucuri sincer pentru ele si le doresti sa nu cunoasca niciodata aceasta durere sufleteasca care te macina acum pe tine.

8. Ai obosit stand cu picioarele pe pereti

Nu mai stii cine ti-a zis ca ramai mai usor gravida daca sa stai cu picioarele pe pereti, dupa ce ai facut sex. Nici nu conteaza daca afirmatia are sau nu o baza stiintifica, esti dispusa sa incerci orice.

9. Plangi de fiecare data cand iti vine menstruatia

Inca o luna de incercari zadarnice! Daca faci eforturi de mai bine de un an sa ramai gravida pe cale naturala, ai peste 35 de ani sau ai avut o sarcina ectopica in trecut, consulta cat mai repede un ginecolog, specializat in probleme de fertilitate.

10. Partenerul se simte la fel de neajutorat

Discuta deschis cu sotul tau. Vei vedea ca se simte la fel stresat, speriat si frustrat. Probabil a citit si el tot ce se poate despre infertilitatea la barbati si intentioneaza sa renunte la fumat, doar doar se va intampla o minune.

11. Te intrebi daca si tie iti va spune cineva "mama"

Daca ai putea sa schimbi nefericirea cu greturile, noptile nedormite si durerile de sani pe care le acuza gravidele si mamicile care alapteaza, ai face-o fara sa eziti. Nu lasa depresia sa te doboare! Programeaza-te pentru analize si teste de fertilitate pentru a afla exact ce sanse ai sa ramai insarcinata.

12. Te gandesti sa strangi bani pentru fertilizarea in vitro

Te va costa o caruta de bani, dar daca asta este ultima ta sansa, renunti la concedii si vacante doar ca sa economisesti pentru tratament. Eforturile tale vor fi rasplatite, iar cand in sfarsit vei ramane insarcinata, nu o sa-ti vina sa crezi!

Nu renunta la visul tau! Pastreaza-ti optimismul si programeaza-te la un specialist. Medicina moderna iti vine in ajutor si, mai devreme sau mai tarziu, vei ajunge sa-ti tii bebelusul in brate!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Probleme fertilitate Fertilitate cuplu Cauze infertilitate Despre sarcina Cum sa ramai insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre