7 lucruri pe care trebuie sa le faca barbatii care vor sa aiba un copil

/ / Modificat: 2019-05-02
7 lucruri pe care trebuie sa le faca barbatii care vor sa aiba un copil

Atunci cand un cuplu incepe sa se gandeasca la un copil, de regula femeile sunt cele care fac schimbari in viata lor pentru a se asigura ca sunt pregatite pentru noul rol.

Insa un copil se concepe in doi, de aceea si barbatii care isi doresc sa devina tati trebuie sa acorde o mare atentie sanatatii lor.

Exista multi factori care afecteaza fertilitatea atat a femeilor, cat si a barbatilor. De aceea, ambii parteneri trebuie sa se pregateasca temeinic daca isi doresc sa aiba un copil.

Ce trebuie sa faca barbatii daca vor sa aiba un copil

1. Sa renunte la fumat. Primul lucru pe care trebuie sa-l faca barbatul pentru a-si spori fertilitatea este sa renunte la fumat. Tigarile sunt pline de toxine, care dauneaza in special celulelor aflate in continua dezvoltare si organelor de reproducere, responsabile pentru procreare.

Este periculos pentru fat ca mama sa fumeze in timpul sarcinii, dar la fel de periculos este pentru spermatozoizi fumatul in cazul viitorului tata. Acesta poate deteriora aceste celule facand greu de obtinut fecundarea.

2. Sa bea mai putina cafea. Unele studii efectuate pe barbati au aratat ca, daca acestea consuma mai mult de 265 miligrame de cofeina pe zi, fertilitatea lor este redusa semnificativ. De exemplu, un espresso are aproximativ 100 de miligrame de cofeina. Aceasta inseamna ca este mai bine sa limiteze consumul de cafea daca vor sa devina tati si sa opteze pentru bauturi care nu dauneaza fertilitatii.

3. Sa ia vitamine. Femeile adauga acid folic in dieta lor (uneori sub forma de suplimente) pentru a mentine sanatatea embrionului atunci cand sunt insarcinate. Dar lipsa vitaminelor in cazul barbatilor poate dauna formarii embrionului. Prin urmare, este necesar ca si barbatii sa-si completeze dieta cu vitamine si alimente bogate 4. in acid folic atunci cand decid sa procreeze.

4. Sa doarma bine si sa faca sport. Stresul dauneaza atat barbatilor, cat si femeilor in multe aspecte ale vietii lor. Inclusiv atunci cand se hotarasc sa conceapa un copil pot intampina episoade stresante. Exercitiile fizice si somnul suficient vor ajuta barbatii sa produca sperma activa, gata sa fertilizeze ovulul.

5. Sa stie cand partenera sa se afla la ovulatie. Femeile care doresc sa conceapa un copil stiu cu precizie care este perioada de ovulatie. Insa si partenerii lor trebuie sa fie informati cu privire la zilele fertile. In acest fel femeile se vor simti sustinute si intelese, iar barbatii se vor simti implicati.

6. Sa renunte la alcool. Chiar daca nu consuma in mod regulat sau in cantitati mari alcool, barbatii este bine ca cel putin o perioada, atunci cand au decis impreuna cu partenerele lor sa dea viata unui copil sa renunte la alcool. Consumul in cantitati mari a bauturilor alcoolice dauneaza spermei.

7. Sa mearga regulat la medic. Barbatii se gandesc adesea ca doar femeile ar trebui sa mearga la medic cand vine vorba de concepere. Insa si ei trebuie sa se asigure ca sunt perfect sanatosi si apti pentru concepere. Medicul le poate oferi sfaturi privind cresterea fertilitatii masculine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilitate barbati Fertilitate Fertilitate cuplu

Articole recomandate

Citeste si despre