Felicitari de 1 Martie facute de copii

/ / Modificat: 2013-02-18 14:34:45

Felicitarile de 1 Martie reprezinta o oportunitate pentru micutul tau sa-si mai puna imaginatia si creativitatea la contributie. Cele mai frumoase felicitari de inceput de Martie au in prim plan florile, simbolul primaverii.

Invata-l pe micutul tau sa creeze cele mai spectaculoase felicitari pentru fiintele dragi din viata lui!

Felicitari cu flori din plastilina

felicitare-plastilina

Foto: makeandtakes.com

Cea mai simpla, dar de impact felicitare pentru marcarea inceputului primaverii este cea care prezinta o floare creata dupa imaginatia copilului tau.

Invata-ti copilul sa faca o felicitare mai deosebita, lasand deoparte creioanele de colorat.

Aceasta se face din plastilina, care se modeleaza in forma de petale si care se lipesc apoi pe o hartie cartonata alba sau colorata. Hartia cartonata se indoaie mai intai pe jumatate.

Petalele create din plastilina se lipesc pe fata felicitarii, iar apoi, din plastilina verde se creeaza tulpina si frunzele.

Se scrie un mesaj simplu de 1 Martie si gata felicitarea!

Felicitari cu flori multicolore

felicitare-floare-colorata

Foto: meredith.com

Florile sunt simbolul primaverii, dar nici culorile nu sunt mai prejos.

O alta idee de felicitare este cea in care micutul invata sa formeze, pas cu pas, o floare multicolora pe care o ataseaza pe un sablon de felicitare sau pe o hartie colorata impaturita in doua.

Petalele multicolore si in forme variate se pot face din fetru sau panza colorata. Acestea se decupeaza in forme de petale de diferite marimi (astfel incat sa se suprapuna in mai multe randuri) si se lipesc pe felicitare.

In centru se ataseaza un nasture colorat, iar tulpina si frunzele se fac din mai multe nuante de verde. Floricelele multicolore dau un aer vesel si amuzant felicitarii si reprezinta un mesaj de afectiune extrem de frumos.

Felicitare cu lalele

 felicitare-lalele-ata

Foto: craftsideasforkids.com

Lalelele sunt, la fel ca freziile, zambilele sau ghioceii, un simbol al primaverii. Ele pot deveni sursa de inspiratie pentru felicitarea micutului tau de 1 Martie.

Pentru ca sunteti mereu creativi, renuntati si de aceasta data la simplul colorat al lalelelor si apelati la metode mult mai originale.

Invata-l pe micutul tau sa modelele lalele din ata colorata si sa le "planteze" pe un camp verde format si el tot din ata. Acestea se lipesc pe hartie cartonata impaturita in jumatate.

Felicitari vesele

 felicitare-imaginatie-copil

Foto: craftsideasforkids.com

Nu trebuie neaparat ca felicitarea de 1 Martie sa aiba desenate flori. Important este sa fie cat mai vesele si multicolora.

Lasa imaginatia copilului sa zburde, punandu-i in manute pensula si niste acuarele colorate.

Lasa-i o baza pentru felicitare formata din hartie sau carton si permite-i sa-si exprime afectiunea cum stie el mai bine, chiar si prin niste mazgalituri colorate... cu siguranta el stie cel mai bine ce vrea sa insemne.

Felicitare - "buchetel" de flori

 felicitare-buchet-flori

Foto: craftsideasforkids.com

Prichindelul tau poate crea o felicitare spectaculoasa, care nu se inchide normal, in jumatate, asa cum se obisnuieste.

Se ia o coala cartonata colorata si se pune in fata, pe lat. Se iau cele doua laturi ale cartonului si se indoaie spre interior pana se ating una de alta. Se preseaza marginile.

Se intoarce cu spatele, unde se decoreaza cu flori create de micut din hartie glasata si creponata, aranjate in forma unui buchetel "dezordonat".

In interiorul felicitarii se scriu cateva randuri si se poate inchide cu cele doua parti legate cu panglica (panglica se ataseaza dupa ce se dau doua gaurele cu perforatorul).

Alte imagini cu felicitari care pot fi facute de copii

Felicitare din hartie decupata

felicitare-hartie

Felicitare din petic de sac, hartie decupata, ata si bilute

felicitare-sac

Felicitare cu decupaje din ziar si nasturi

felicitare-ziar-nasturi

Felicitare cu floricele din bentita

felicitari-bentita

Felicitare cu flori naturale uscate

felicitari-flori-uscate

Felicitare cu lalele din hartie

felicitari-hartie

Felicitare cu lalele din hartie, varianta 2

felicitari-hartie

Taguri Felicitari copii 1 Martie copii Activitati educative copii

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre