Targ de Prier la Muzeul National al Taranului Roman 24-26 aprilie 2015

Conform traditiei populare romanesti, luna aprilie se mai numeste si "Prier".Aceasta denumire populara, a lunii aprilie, provine de la verbul “a prii” si inseamna timp prielnic pentru semanaturi, ori lucrari in gospodarie . In timpurile vechi, la sate, in luna lui „Prier” se continuau semanaturile si araturile incepute in luna martie. Tot in aceasta perioada campul se inchidea, ceea ce insemna ca oile si vitele nu mai aveau voie sa pasca libere. Prin urmare se incepea formatul turmelor si se tundeau oile care urmau sa urce la munte. Ciobanii aveau ca obligatie reparatul stanelor si al tarcurilor pentru animalele ce aveau sa le primeasca.”

 targ_de_prier_24_26aprilie2015

100 de producatori, mesteri, artizani si colectionari va asteapta de vineri pana duminica, in perioada 24-26 aprilie, sa sarbatoreasca impreuna cu voi primavara la “Targul lui Prier“, o noua editie a Pietei taranesti!

Cum cere traditia la Piata Taraneasca veti putea lua pe degustate fel de fel de cofeturi si placinte, cozonaci, kurtos kalacs si langosi, poale-n brau si dobos, turta dulce si covrigi, ciocolata de casa si prajituri traditionale, branzeturi si afumaturi, dulceturi si zacusti, miere si produse apicole, verdeturi de sezon, flori, magiun de Topoloveni la pret special si produsele Topoloveana fara zahar, cornete boieresti si babic tataresc, dar si preparate la fata locului de gospodine pricepute din Dambovita

Le stau alaturi mesteri populari si artizani din toate zonele tarii cu: icoane, ii, port taranesc, tesaturi, podoabe, cosmetice naturale, ceramica, bijuterii realizate din diferite materiale, braie si covoare, obiecte decorative din sticla sau metal, tablouri si fel de fel de obiecte realizate manual. Colectionarii ii gasiti la locul stiut, in curtea din spate cu: mobilier taranesc, ii, valnice si stergare, oale, portelanuri si carte veche, monede, carti postale si multe altele.

Va asteptam deci, de vineri pana duminica, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, la Targul lui Prier! Programul este de la 10:00 la 18:00 si intrarea este libera!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Targuri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul