Targul de Sfanta Maria la Muzeul Satului, 5-6 septembrie

/ / Modificat: 2015-09-01
Targul de Sfanta Maria la Muzeul Satului, 5-6 septembrie

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizeaza, in perioada 5-6 septembrie, Targul de Sfanta Maria, eveniment prilejuit de sarbatoarea  crestina  a Nasterii Maicii Domnului.

Cunoscuta in popor si ca Santamaria Mica si respectata cu sfintenie de romanii pretutindeni, sarbatoarea marcheaza sfarsitul verii si inceputul toamnei. Acum pleaca randunelele, se inchide pamantul pentru reptile si insecte, se culeg unele plante si fructe de leac, continua semanatul graului, orzului si a secarei, incepe culesul viilor, abunda targurile si iarmaroacele de valorificare a produselor sezonului care se incheie.

Si la Muzeul Satului, de Santamaria Mica, publicul vizitator este invitat sa targuiasca, de la  mesterii veniti din toata tara, obiecte de arta populara,  produse de gastronomie traditionala si bio, dar si sa participe la ateliere interactive de creatie gratuite, in limita a 10 locuri - icoane pe sticla (coordonator Ileana Ometita) si podoabe populare (coordonator Raluca Pascaru).

expozitie_fotografie 

De asemenea, sambata, 5 septembrie, ora 12.00, in Sura Bancu, va avea loc vernisajul expozitiei de reproduceri fotografice dupa negative pe sticla din perioada interbelica, Acum 80 de ani ..., colecţia Iulian Sima. Expozitia surprinde oameni, clipe, locuri ce nu pot fi  identificati cu o regiune sau o comunitate, ci doar cu spiritul unei Romanii de acum 80 de ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Targuri

Articole recomandate

Citeste si despre