Descoperi misterele electricitatii, cu Scoala Discovery

"Scoala Discovery" te invita sa "Descoperi misterele electricitatii" intr-o expozitie stiintifica interactiva pentru copii

Incepand de sambata, 20 octombrie, "Scoala Discovery" te invita sa vizitezi impreuna cu copilul tau expozitia stiintifica interactiva "Descopera misterele electricitatii". Avand ca obiectiv promovarea studiului prin activitati interactive, expozitia le ofera ocazia tuturor copiilor cu varste intre 8 si 16 ani sa experimenteze si sa invete in acelasi timp legile si aplicatiile electricitatii.

electricitate

Situata in Sala Imagika Grand, in incinta Cinema Digiplex, din Baneasa Shopping City, expozitia poate fi vizitata gratuit, timp de patru saptamani (duminica - joi, intre orele 08:00 – 20:00, vineri - sambata, intre orele 08:00 – 22:00), pana pe 18 noiembrie.

Tot in Grand Cinema Digiplex, in fiecare zi de luni pana vineri, intre 10:00 si 12:30, parintii si profesorii pot viziona alaturi de copii unul dintre programele scolii Discovery pe diverse teme referitoare la electricitate – "Energia si lucrul mecanic",  "Electricitatea", "Lumina si spectrul electromagnetic" si "Bill Nye despre fizica"

"Alaturi de proiectul scoala Discovery, aceasta expozitie este o dovada a implicarii noastre in incurajarea invatamantului stiintific in randul copiilor. De data asta am ales sa ne concentram pe fizica, mai precis pe fenomenele legate de electricitate. Dimineata, copiii insotiti de profesori sau parinti pot urmari programele scolii Discovery legate de electricitate intr-una din salile Grand Cinema Digiplex, iar dupa aceea pot urca in sala Imagika, pentru a experimenta pe viu legile fizicii, aplicate in obiectele expuse, realizand astfel o trecere completa de la teorie la practica, in incercarea de a intelege mai bine fizica, in toata splendoarea ei", a spus Ada Roseti, Director de Programe pentru Europa de Sud-Est la Discovery Networks.

Printre exponate, copiii vor putea observa si experimenta modul in care functioneaza sau interactioneaza bateriile si generatoarele, magnetii si globurile de plasma sau un gard electric.
Iata mai jos cateva detalii despre unele dintre experimentele pe care le pot incerca vizitatorii expozitiei:

Masina Wimshurst

Masina Wimshurst – Experiment: rotiti manerul ca sa generati electricitate statica; treptat tensiunea va creste pana la cateva zeci de mii de volti, iar un arc electric se va produce intre electrozi.

Transformator

Transformator – Experiment: miscati bobinele transformatorului si vedeti cum puteti face ca energia electrica sa se transmita prin aer.

Bateria umana

Bateria umana – Experiment: puneti-va mainile pe doua placi de metal si veti putea genera curent electric.

Electro-magnet

Electro-magnet – Experiment: activati electromagnetul si realizati o sculptura din bucati de fier magnetizat.

Electroliza

Electroliza – Experiment: descompune apa in oxigen si hidrogen, apoi produce o explozie cu ajutorul celor doua gaze.

Aflata la cea de-a doua editie, expozitia interactiva este un proiect realizat in colaborare cu Centrul de cursuri pentru parinti Parentime si Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR).

Despre scoala Discovery

Pe 16 ianuarie 2012, Discovery Networks CEEMEA, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a lansat proiectul "Scoala Discovery", o initiativa destinata sustinerii invatamantului stiintific din scolile si liceele romanesti si integrarii resurselor audio-video si new media in procesul de educatie. scoala Discovery are doua componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de invatamantul stiintific, difuzata pe Discovery Channel in Romania si o serie de materiale didactice disponibile online, care sa ajute profesorii sa integreze aceste programe in activitatile didactice curente. Cele doua componente au fost realizate tinand cont de programa scolara din Romania. Acest proiect este accesibil tuturor profesorilor si elevilor din Romania. Programele din seria scoala Discovery sunt difuzate pe Discovery Channel, care este prezent in peste 90% din locuintele din Romania care beneficiaza de acces la televiziunea prin cablu sau satelit.

In ianuarie 2012, Discovery Networks a organizat o sesiune de formare profesionala pentru 100 de profesori din toata tara, unde experti americani din cadrul Discovery Education le-au vorbit cadrelor didactice despre utilizarea resurselor audio-video in procesul de predare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitie Educatie copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul