Constientizare si actiune: E.D.I.T. implementeaza “Ora de educatie rutiera” in 23 de licee, 35 de scoli si 34 de gradinite din Bucuresti

/ / Modificat: 2024-04-23
Constientizare si actiune: E.D.I.T. implementeaza “Ora de educatie rutiera” in 23 de licee, 35 de scoli si 34 de gradinite din Bucuresti

Asociatia pentru Educatie, Dezvoltare si Implicarea Tineretului (E.D.I.T.) continua proiectul "Ora de Educatie Rutiera" in scoli, licee si gradinite, ca parte a programului "Romania in Siguranta", inceput inca din anul 2018.

Proiectul se desfasoara in perioada martie-mai in Bucuresti si are ca scop principal educarea si constientizarea elevilor si copiilor in privinta sigurantei rutiere.

Ora de educatie rutiera

Educatia rutiera este esentiala pentru prevenirea accidentelor si promovarea unui comportament responsabil in trafic. Conform statisticilor Uniunii Europene din 2023, Romania se afla in continuare pe primul loc la numarul de decese cauzate de accidentele rutiere. Mai mult, Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de persoane care cunosc manevrele de acordare a primului ajutor.

E.D.I.T. a pornit astfel o serie de actiuni care pot schimba aceste statistici, incepand cu educarea celor mici, dupa cum spune Ion Arseni, fondatorul programului “Romania in Siguranta”:

Proiectul "Ora de Educatie Rutiera" ofera o serie de sesiuni interactive si informative, concentrandu-se pe regulile de circulatie, semnele de circulatie, comportamentul responsabil in trafic si acordarea primului ajutor in caz de accident rutier in 23 de licee din Sectorul 2. in ceea ce priveste ciclul primar, ne-am propus sa educam 6615 de elevi din 35 de scoli, in perioada 18 martie - 10 mai. De asemenea, ajungem si la segmentul de gradinite, lucrand cu 34 de gradinite si implicand 2720 de copii in proiect. Prin educatie si constientizare, ne dorim sa contribuim la schimbarea mentalitatii si la reducerea numarului de accidente rutiere in Romania. stim ca este mult de munca, dar noi credem in metoda pasilor mici care poate produce modificari majore in timp”.

Proiectul este realizat cu sprijinul urmatorilor parteneri: Primaria Sectorului 2 Bucuresti prin DGAPI-invatamant Sector 2, Politia Romana, Romania Driving Experience, IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Generali Romania si Sixt Group Romania.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie copii Educatie rutiera copii

Articole recomandate

Citeste si despre