Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica

/ / Modificat: 2014-01-17
Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica

Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica

Filarmonica "George Enescu" si Asociatia "Clasic e fantastic" anunta ca, la cererea publicului, primul concert-spectacol al anului 2014, Povestea soldatului de Igor Strawinsky se va relua. duminica, 16 februarie a.c. la ora 11:00

Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica
Duminica, 16 februarie 2014, 11:00 - 12:30, Ateneul Roman/Sala mare

Povestea soldatului

de Igor Stravinski


Trio Mozaic:
Oana Spanu-Visenescu - Vioara
Emil Visenescu - Clarinet
Diana Spanu-Danila - Pian

Povestitorul - Anca Sigartau
Soldatul - Mihai Bisericanu
Dracul - Sandu Mihai Gruia

Comenteaza: Cristina Sarbu

Biletele se pun in vanzare la casa de bilete a Ateneului Roman incepand cu miercuri 5 februarie a.c., ora 12. Categorii de preturi: 20 roni cat.I, 15 roni cat.II

Se fac rezervari pentru grupuri scolare pana pe data de 31 ianuarie. Locurile sunt limitate. Informatii/rezervari la: info@fge.org.ro. Telefon: +4021.315.6875 – Casa de Bilete.

Concertul nu este recomandat copiilor sub sapte ani.

Cuvantul interpretilor:

Povestea Soldatului este o metafora a omului supus greselii, incercat intr-o existenta efemera de ispite dominatoare, deposedat de suflet si de puterea de a iubi.

Este o imagine parabolica a omului inlantuit in propriile sale slabiciuni, ratacitor pe drumuri indepartate de adevar, fermecat de stralucireac falselor valori. Este omul de azi si dintotdeauna, mereu nefericit, nestiutor in a pretui ceeea ce i s-a daruit. Este o varianta a mitului faustian in care sufletul vandut este o vioara insufletita de harul muzicii, pierdut si recapatat odata cu ea. Dar greseala nu are puterea vesniciei, iar cainta aduce dupa sine iertarea. Sorgintea divina a iertarii daruieste omului a doua sansa si puterea renasterii interioare in a o lua de la capat. Aici, cei doi autori au supradimensionat raul, si au infrant omul., dar noi, interpretii acestui spectacol, nu de dragul unui final fericit, ci din convingerea ca ceea ce a daruit Dumnezeu omenirii prin sacrificiul christic nimeni nu poate schimba, dam ultimul cuvant omului, renascut in a doua lui sansa, mai intelept, mai profund, mai iubitor.

Bucurati-va, deci, dragi spectatori de mesajul vindecator al artei si de... iubire!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spectacole copii

Articole recomandate

Citeste si despre