Spectacole de teatru si ateliere anti-bullying in turneul "A II-a B"

/ / Modificat: 2023-10-12
Spectacole de teatru si ateliere anti-bullying in turneul

Sambata, 14 octombrie 2023, debuteaza programul „A II-a B”, un demers aflat la granita dintre teatru, educatie si terapie, creat pentru a aduce in atentia publicului o tema cruciala pentru copiii din clasele primare – bullying-ul in scoli. Turneul, organizat de Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta (ACEA) si derulat in parteneriat cu NEPI Rockcastle, se va desfasura in 5 orase din Romania (Constanta, Bucuresti, Sibiu, Craiova, Ploiesti), in perioada 14 octombrie – 19 noiembrie.

Accesul la spectacole este gratuit!

Bullying-ul in scoli este o problema sistemica care afecteaza din ce in ce mai multi copii in zilele noastre. Este un comportament agresiv repetat, care poate fi fizic, verbal sau relational, caracterizat printr-un dezechilibru de putere si intentia de a provoca rau si care ii face pe elevii hartuiti sa se simta adesea amenintati si neputinciosi. Intrucat bullying-ul poate duce la probleme psihologice, emotionale si fizice de lunga durata, este esential ca elevii, profesorii si parintii sa recunoasca semnele agresiunii si sa stie cum sa o combata.

Acesta este motivul pentru care Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta a creat "A II-a B", o initiativa de constientizare a acestui fenomen, dar si de incurajare a copiilor care trec prin astfel de experiente sa ceara ajutor. Proiectul ofera copiilor spectacole de teatru emotionante, urmate de ateliere anti bullying si discutii interactive cu un psiholog specializat pe aceasta tema. Reprezentatiile piesei de teatru sunt sustinute de actorii Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu, Irina Velcescu si Andrei Barbu, iar piesa de teatru este scrisa si regizata de Oana Rasuceanu.

Spectacolul prezinta povestea unei eleve de clasa a II-a care se muta la o scoala noua. Ea se va confrunta cu ceea ce reprezinta, din pacate, realitatea multor elevi din scolile primare: bullying-ul. Alaturi de doua noi colege, de tatal ei si de unul dintre profesori, protagonista va invata sa gestioneze situatia de bullying prin care trece si sa ia decizii importante in ceea ce priveste iertarea si prietenia.

Evenimentele se desfasoara in 5 centre comerciale NEPI Rockcastle din tara si sunt cu acces gratuit:

  • 14 OCTOMBRIE 2023, ora 11:00,City Park Mall Constanta
  • 15 OCTOMBRIE 2023, ora 11:00, Mega Mall Bucuresti
  • 21 OCTOMBRIE 2023, ora 11:oo, Shopping City Sibiu
  • 22 OCTOMBRIE 2023, ora 11:00, Promenada Craiova
  • 19 NOIEMBRIE 2023, ora 11:00, Ploiesti Shopping City

"A II-a B" este un proiect organizat de Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta (ACEA) si finantat de NEPI Rockcastle.

Parteneri: City Park Mall Constanta, Mega Mall Bucuresti, Shopping City Sibiu, Promenada Craiova, Ploiesti Shopping City.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Radio Cluj, Bookhub, Copilul.ro, Editia de dimineata, Iqool, Jurnal de Craiova, MovieNews, Radio Constanta, Radio Oltenia, Radio Bucuresti, Sfatul parintilor, Sibiu 100, Spotmedia, Un soi de blog, Eva.

Mai multe detalii despre evenimente, gasesti AICI

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spectacole copii Teatru copii Anti-bullying

Articole recomandate

Citeste si despre