Animatie pentru cei mici - Minimest 2016

Animatie pentru cei mici: proiectii si ateliere in cadrul Anim’est 2016 - Minimest, sectiunea festivalului dedicata copiilor

Fiecare editie a Festivalului de Film de Animatie Anim’est aduce, pe ecranele cinematografelor bucurestene, o selectie de filme de animatie la fel de ofertanta pentru toate varstele si gusturile, in cadrul sectiunii Minimest.

Anul acesta, timp de 6 zile, in cele doua weekenduri ale festivalului, cei mici sunt asteptati la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco (7 - 9 octombrie) si la Cinemateca Eforie (14 - 16 octombrie), cu o selectie de animatii menite sa le intampine pofta de povesti si de distractie. Toate filmele cu dialog vor fi subtitrate in limba romana si in limba engleza, si vor fi, de asemenea, lecturate in limba romana in timpul proiectiei.

minimest_2016

In premiera in Romania, vom avea trei lungmetraje: Ted Sieger's Molly Monster - The Movie, Trenk, the Little Knight si Raven the Little Rascal - the Big Race.

Doua filme de neratat sunt Robinson Crusoe si The Secret Life of Pets.

20 dintre cele mai bune scurtmetraje pentru copii cu varste intre 3 si 12 ani au fost selectate, anul acesta, in competitia pentru trofeul Minimest, jurizata tot de cei mici.

Un alt moment important este proiectia speciala in avanpremiera a patru scurtmetraje grupate sub titlul "Gruffalo si prietenii lui", ecranizari ale celebrelor carti scrise de Julia Donaldson si ilustrate de Axel Scheffler.

In plus, editia Anim’est 2016 le este dedicata pisicilor animate care au cucerit marile ecrane precum Tom, Garfield, Sylvester sau Heathcliff, dar si lungmetraje indragite, ca Pim si Pom, marea aventura, sau O pisica la Paris, Parisul Vesel, Pisicile aristocrate sau Motanul Felix.

Cei mai curiosi dintre prichindei vor avea ocazia sa participe la mici ateliere demonstrative, tinute de traineri profesionisti, ce le vor oferi acces in culisele animatiei. Atelierele vor avea loc zilnic la Centrul CINETic, detaliile despre inscriere urmand a fi publicate in curand. Rezultatele atelierelor tinute pot fi vizionate aici.

Program Minimest (Anim'est)

7-8-9 octombrie

Cinema Pro

10:30 Filme de Scurtmetraj pentru copii

11:30 Atelier distractiv

12:30 Lungmetraj pentru copii

Cinema Elvire Popesco

14:00 Film de Lungmetraj pentru copii

14 octombrie

Cinema Elvire Popesco

10:00 Filme de Scurtmetraj pentru copii

11:00 Atelier distractiv

12:00 Lungmetraj pentru copii

15-16 octombrie

Cinema Eforie

10:00 Filme de Scurtmetraj pentru copii

11:00 Atelier distractiv

12:00 Lungmetraj pentru copii

Luni – vineri: accesul este gratuit pentru copii, elevi, studenti si pensionari, la proiectiile de pana la 16:30 inclusiv (acces pe baza legitimatiei).

Sectiunea Minimest vineri - sambata - duminica 7-8-9 / 14-15-16 octombrie

Sambata si duminica: 5 lei / persoana

Pentru grupurile organizate prin scoli, se asigura gratuitate atat pentru copii, cat si pentru cadrele didactice insotitoare, la orice proiectie din programul Minimest. Este nevoie de rezervare prealabila.

Pentru grupurile de min. 5 copii insotite de un adult, la proiectiile Minimest de sambata si duminica accesul este gratuit pentru copii.

Grupurile de min. 10 copii insotite de un adult, la proiectiile Minimest de sambata si duminica vor fi considerate grupuri organizate daca rezervarea este facuta in prealabil. In acest caz, accesul este gratuit si pentru adultul insotitor.

Rezervarile pentru programele incluse in sectiunea Minimest se fac la nr. de telefon: 0726 219 138

De asemenea, intre proiectiile de film, cei mici vor avea parte de o serie de ateliere distractive, pornind de la personajele si temele din cadrul animatiilor vizionate.

Biletele pentru proiectiile din sectiunea Minimest, in valoare de 5 lei, vor putea fi achizitionate online, pe www.eventbook.ro, si vor fi, de asemenea, disponibile in cinema in timpul festivalului. Accesul la proiectiile de luni-vineri, de pana in ora 16.30, va fi gratuit (pe baza legitimatiei) pentru copii, elevi, studenti si pensionari. Pentru grupurile organizate prin scoli, se asigura gratuitate atat pentru copii, cat si pentru cadrele didactice insotitoare, la orice proiectie din cadrul Minimest.

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, membru al retelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociatia Este’n'est, cu sprijinul Centrului National la Cinematografiei, Ministerului Culturii, Administratiei Fondului Cultural National si al Uniunii Cineastilor din Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Festival film copii Filme copii Animatii copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul