De ce copiii care nu au teme pentru acasa invata mai bine

/ / Modificat: 2019-01-23
De ce copiii care nu au teme pentru acasa invata mai bine

Temele pentru acasa au nascut multe polemici de-a lungul timpului. Pe de o parte, unii elevi le considera o povara, care le ia din timpul de joaca, pe de alta parte, sunt parinti care sustin ca temele ii ajuta pe copii sa fixeze lucrurile predate la scoala.

Pentru a vedea ce impact au temele asupra elevilor, o profesoara din Texas (Statele Unite ale Americii) a decis sa dea teme pentru acasa, doar daca copiii nu terminau in clasa activitatile incepute.

Cum era de asteptat, acest lucru a pornit un val de controverse printre celelalte cadre didacte, dar si printre reprezentantii scolii.

In replica, aceasta le-a explicat ca a ales aceasta varianta pentru ca elevii sai sa petreaca mai mult timp alaturi de parinti pentru a face diverse activitati, cum ar fi sa citeasca impreuna, sa se joace afara, sa ia masa in familie sau sa se odihneasca mai mult. Ea sustine ca aceste strategii il ajuta pe elev sa fie mai atent la ore si chiar sa obtina rezultate scolare mai bune pe termen lung.

Ce spun specialistii

Psihilogul Alfie Khon sustine ca temele pentru acasa nu au beneficii dovedite, ba mai mult, priveaza copiii de a practica activitati recreative.

"In viziunea mea, temele sunt metoda cea mai sigura prin care se inabusa curiozitatea copiilor. Sa ii obligi sa faca teme dupa terminarea orelor este frustrant, duce la aparitia unor conflicte familiale si la oboseala sporita. In plus, niciun studiu nu a demonstrat, inca, utilitatea temei pentru acasa in ciclul primar si gimnazial," declara expertul american in parenting la lansarea cartii "Mitul temei pentru acasa."

Denise Pope, lector senior in cadrul Scolii de Educatie a Universitatii Stanford, este de parere ca, la copiii mai mici, cum sunt cei din clasele I-IV, este mai util sa doarma suficient, sa se relaxeze prin joaca si sa petreaca timp de calitate alaturi de parinti, toate aceste lucruri avand un impact pozitiv nu doar asupra starii de spirit, ci si a activitatii scolare, potrivit realitatea.net.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teme Teme copii Temele pentru acasa Implicare parinti scoala

Articole recomandate

Citeste si despre